LAATSTE NIEUWS: Coronavirus (COVID-19) hier
···

La Palma

Een zee
van wolken

···
Video bekijken Wandelpaden La Palma
CANARISCHE ARCHIPEL

Hou je meer van de zee of van de bergen, op het hoogste punt van het eiland La Palma kun je het allebei zien. De wolkenzee is een uniek schouwspel.

DE WATERVAL VAN LOS TILOS

De Tilos, uitgeroepen tot biosfeerreservaat door de UNESCO, is een explosie van biodiversiteit waar je vanaf het eerste moment weg van zult zijn. Een ongevaarlijk en rustig oerwoud waar het zonlicht nooit tot doorgedrongen lijkt te zijn. In dit primitieve en weelderige woud, dat miljoenen jaren geleden in overvloed op de Aarde aanwezig was, brengt de wandellus Nacientes de Marcos y Cordero (PR LP 6) je tot de majestueuze waterval van Los Tilos, ook wel 'Cascada del Mulato' genoemd. Sluit je ogen en ontspan je enkele seconden bij het geluid van het vallende water. Je kunt er ook onder gaan staan als je daar zin in hebt!

ROQUE DE LOS MUCHACHOS

We nemen een wandelpad (GR 131/ E7) met historie om omhoog te wandelen naar de hoogste verrassing. Hier en daar maken we een stop om stil te staan bij de spectaculaire uitzichten op het eiland die we niet snel zullen vergeten. Op deze plek, onder een van de meest heldere sterrenhemels ter wereld, ligt het Astrofysisch Observatorium van Roque de los Muchachos.

WOLKENZEE

We komen op het hoogste punt van La Palma om de schoonheid van de wolkenzee gade te slaan. Dit verschijnsel ontstaat door de kracht waarmee de passaatwinden tegen de berghellingen van het eiland botsen. De winden dragen veel vocht met zich mee en reiken tot over de toppen. Je krijgt zin om in de wolken te zwemmen, nietwaar?

NOTEER DEZE TIP/AANBEVELINGEN

- Je kunt het Observatorium zowel overdag als 's nachts bezoeken. Als je besluit om sterren te kijken, neem dan warme kleren en proviand mee.
- Het wandelpad GR-131 loopt over de bergtoppen van het eiland en verbindt de vulkaanroute met de kammen van de Caldera de Taburiente.