LAATSTE NIEUWS: Coronavirus (COVID-19) hier
···

La Gomera

Het betoverde
bos

···
Video bekijken Wandelpaden La Gomera
CANARISCHE ARCHIPEL

Verscholen in het hart van het eiland La Gomera ligt een plek waar ik met mijn stappen een verhaal heb geschreven. Kom en wandel met me mee door het weelderige groen van het Nationaal Park Garajonay.

NATUURMONUMENT LOS ROQUES

Het natuurmonument Los Roques bestaat uit de Roque de Agando en de Roque de Ojila, Carmona, Las Lajas en Zarcita. De Roque de Agando, een van de symbolen van het eiland, is het hart van wat ooit een vulkaan was en heeft zich in de loop van de tijd op natuurlijke wijze gevormd. Het wandelpad GR-131 brengt je ernaartoe.

NATIONAAL PARK GARAJONAY

Het Nationaal Park Garajonay met zijn weelderige vegetatie herbergt een van de meest rijke en belangrijke laurierbossen ter wereld. De laurisilva is een type bos met verschillende plantensoorten die voor het merendeel miljoenen jaren geleden zijn uitgestorven. We wandelen door een bos dat alle elementen van een sprookje bevat. De hoge vochtigheidsgraad als gevolg van de horizontale regen maakt dat de bomen permanent bedekt zijn met mossen en korstmossen. Naarmate we verder gaan, leiden de nevels op het pad je naar een droomwereld.

NOTEER DEZE TIP/AANBEVELINGEN

- Het Nationaal Park telt 18 gemarkeerde routes. Route 3 (Laguna Grande) is een wandellus en is veel bezocht omdat het goed te wandelen is voor mensen die niet gewend zijn langere afstanden te lopen.
- Vanuit het Park kun je het hoogste punt bereiken: de Alto de Garajonay. Een plek met prachtige uitzichten over het eiland en over La Palma, El Hierro, Tenerife en zelfs Gran Canaria. Op deze plek waar de magie voelbaar is, zijn archeologische resten gevonden die erop wijzen dat hier vroeger rituelen en offeringen plaatsvonden.