LAATSTE NIEUWS: Coronavirus (COVID-19) hier
···

El Hierro

Door de wind
gevormde bomen

···
Video bekijken Wandelpaden El Hierro
CANARISCHE ARCHIPEL

Op deze avontuurlijke wandeling volg ik de Camino de Jinama, een ware uitdaging, om te zien hoe de passaatwinden op El Hierro de bomen bizarre vormen hebben gegeven.

HET WANDELPAD VAN JINAMA

Als je een wandelpad met uitdagingen zoekt, dan is dit jouw route (PR EH8). De Camino de Jinama ligt bij de plaats La Frontera, precies in het midden van het eiland El Hierro. Oorspronkelijk werd de Camino de Jinama gebruikt tijdens de bekende 'mudadas', toen de bewoners uit de bergen naar de vallei van El Golfo trokken om er de winter door te brengen en in de lente weer naar de bergen gingen om er de zomer door te brengen in een klimaat dat meer geschikt was voor landbouw en veeteelt.
Wij dalen af via een bergklif naar de vallei van El Golfo, ooit een gigantische krater van een grote vulkaan die instortte en naar de zee omlaag schoof en zo deze prachtige vallei vorm heeft gegeven. Als we bij de kapel van La Caridad komen, kunnen we genieten van de uitzonderlijke uitzichten die het eiland ons biedt.

HET JENERVERBESBOS

Heb je weleens vergroeide bomen gezien? In het westelijke deel van het eiland groeien de meest opmerkelijke jeneverbesbomen van de Canarische Eilanden. De passaatwinden hebben deze bomen de meest onmogelijke kronkels gegeven en het is zeker de moeite waard deze met eigen ogen te zien. De wandelroute PR EH9 brengt je naar dit zonderlinge bos met prachtige uitzichten op de zee die het plaatje compleet maken.

NOTEER DEZE TIP/AANBEVELINGEN

- Een wandelstok komt op de Camino de Jinama goed van pas om de spanning in de knieën te verlichten.
- Om de vallei van El Golfo vanuit een heel ander perspectief te zien, raad ik je het uitzichtpunt Mirador de Bascos aan. Als je meer wilt, kun je verder omhoog gaan naar het hoogste punt van het eiland: de Pico de Malpaso, het punt halverwege de GR-131.