Wandelpad over de nieuwe vulkaan van La Palma

Een route door het recente verleden en heden van het eiland
Met een volledig veilige route die u tot op veilige afstand van de nieuwe vulkaan brengt, biedt deze nieuwe rondwandeling kleine groepen de mogelijkheid te voet het nieuwe landschap te verkennen dat na de uitbarsting van de vulkaan Cumbre Vieja ontstaan is. Een wandeling van ongeveer 6 kilometer en iets meer dan 3 uur, die met erkende gidsen moet worden gedaan. Hoewel deze route een matige moeilijkheidsgraad heeft, is het ten zeerste aan te raden goede wandelschoenen en geschikte kleding te dragen en zonnebescherming en water bij u te hebben, en het bezoek van tevoren te reserveren door contact op te nemen met de bedrijven op La Palma die in dit soort activiteiten zijn gespecialiseerd of via de website die voor de bewoners is opgezet. Er vertrekken ook boottochten vanaf Puerto de Tazacorte, waarmee u de nieuwe lavadelta’s die door de vulkaan zijn gevormd vanaf zee in alle veiligheid kunt bekijken.
Oude plaatsen, nieuwe landschappen
De uitbarsting die meer dan 80 dagen geduurd heeft, heeft onze kijk op historische plaatsen zoals Llanos de Aridane en El Paso volledig veranderd, en hiervandaan kunnen we vandaag zien hoe de lavastromen zich een weg door het grondgebied hebben gebaand. O Tajuya en zijn plein, bekend om zijn panoramische uitzicht over de vallei, vormde een belangrijk punt voor de media die geïnteresseerd waren in het documenteren van de voortgang van de lava. Tazacorte, een pittoresk vissersdorpje dat van oudsher omringd is door een zee van bananenplantages en van waaruit we nu het nieuwe Spaanse land kunnen observeren en hoe dit voor altijd het silhouet van het eiland heeft veranderd.
Length
6 km.
Public transport
¡Aviso!
Het bezoek van tevoren te reserveren
Localidad
El Paso – Tacande - Tajuya - Tazacorte

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Duurzaamheid
Sostenibilidad
- Laat nooit afval, van welke aard ook, achter in de omgeving, ook geen sigarettenpeuken. Voedselresten dragen bij tot de verspreiding van knaagdieren en verwilderde katten, die op hun beurt een ernstige bedreiging vormen voor in het wild levende dieren.
- Respecteer de dieren, val ze niet lastig en voer ze niet. Als u een gewond dier ziet, kunt u het alarmnummer 112 bellen. Pluk geen bloemen of planten.
- Raap geen stenen of andere voorwerpen uit de natuur op en neem ze ook niet mee. Gelieve ze niet te stapelen om de helaas beroemde "torens" te maken.
- Wandel niet buiten de toegestane gebieden en respecteer de borden op de paden. Als u van de toegestane paden afwijkt, kan dat schade aan het milieu toebrengen en ook gevaar opleveren voor u en uw medereizigers.
- Het is veiliger om uw huisdier aan de lijn te houden.
- Probeer de rust van de omgeving niet te verstoren met overdreven lawaai (luide muziek, geschreeuw...).
5
54784
10 13
262
10045