Mirador del Time

Uitzicht op de bananenplantages van de vallei Aridane

Het uitzichtpunt van Time heeft één van de meest spectaculaire uitzichten van het eiland La Palma: de grote vallei Aridane die bedekt is met bananenplantages en die doorkliefd wordt door een diep ravijn, Las Angustias en dat eindigt in de charmante haven van Tazacorte. Op hele heldere dagen kan men een glimp opvangen van het eiland El Hierro. Dit uitkijkpunt ligt op bijna 700 meter hoogte aan de weg LP-1 tussen de dorpen Los LLanos de Aridane en Puntagorda. Het is een ideale plek om bij te tanken tijdens een rondrit door het westelijk deel van La Palma.

Een wandelpad met spectaculaire uitzichten vanaf Tazacorte

Het is ook mogelijk om Time te voet te bereiken, over een verhard maar steil koninklijk pad van drie kilometer dat zigzaggend omhoog loopt vanaf de oude pier van Tazacorte, aan de kust. Het pad is inspannend maar dit wordt gecompenseerd door de indrukwekkende. En bij aankomst kan de wandelaar zich belonen in de bar van het uitzichtpunt met een portie tortilla en een "barrequito", dit is koffie met zoete gearomatiseerde melk, die typisch is voor de Canarische Eilanden. Het uitzicht in het donker is, zo mogelijk nog betoverender.

Altitude
594 m
Landscape type
Natuur
Beschermd gebied
Beschermd landschap
Hiking trails
Parking
Public transport
Restoration
Localidad
Tijarafe

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Duurzaamheid
Sostenibilidad
- Laat nooit afval, van welke aard ook, achter in de omgeving, ook geen sigarettenpeuken. Voedselresten dragen bij tot de verspreiding van knaagdieren en verwilderde katten, die op hun beurt een ernstige bedreiging vormen voor in het wild levende dieren.
- Respecteer de dieren, val ze niet lastig en voer ze niet. Als u een gewond dier ziet, kunt u het alarmnummer 112 bellen. Pluk geen bloemen of planten.
- Raap geen stenen of andere voorwerpen uit de natuur op en neem ze ook niet mee. Gelieve ze niet te stapelen om de helaas beroemde "torens" te maken.
- Behandel de verschillende elementen van het openbaar meubilair (informatiepanelen, leuningen, zitplaatsen, verlichting. telescopen en verrekijkers) met respect en zorg.
- Respecteer de borden langs de paden. Als u van de toegestane paden en gebieden afwijkt, kan dat schade aan het milieu toebrengen en ook gevaar opleveren voor u en uw medereizigers.
- Probeer de rust van de omgeving niet te verstoren met overdreven lawaai (luide muziek, geschreeuw...).
5
9
10
262
10045