Caletón Blanco

Een beschermd strand en baaien in het noorden van Lanzarote
Het vissersdorp Órzola beschikt over een verzameling van aangename baaien in het oostelijke deel van de kust, een natuurlijke attractie die een excursie naar deze noordelijke zone van het eiland Lanzarote rechtvaardigt. Caletón Blanco onderscheidt zich hieronder, een perfecte naam voor het karakteristieke zand aldaar, wit en zo schoon als maar weinigen. Een natuurlijk zwembad met kristalhelder water bezet een belangrijk deel van deze dromerige plek bezaaid met vulkanisch lava.
Ontspannen baden op de stranden van Órzola
Sommige delen van het strand zijn ideaal voor kinderen vanwege de natuurlijke bescherming door de rotsen; anderen zijn dieper en ideaal voor het baden in de verfrissende open zee. Om te genieten van een bad in al zijn pracht wordt aanbevolen er bij vloed naar toe te gaan. Het strand beschikt over een ruime parkeergelegenheid. Haar turquoisekleurige water, haar rust, de kwaliteit van het zand en de bijna altijd gegarandeerde zon zijn onbetaalbaar.
Length
500 m
Localidad
Haría

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Duurzaamheid
Sostenibilidad
- Laat nooit afval, van welke aard ook, achter in de omgeving, ook geen sigarettenpeuken. Voedselresten dragen bij tot de verspreiding van knaagdieren en verwilderde katten.
- Werp geen voorwerpen of afval van welke aard ook weg in zee.
- Respecteer de dieren, val ze niet lastig en voer ze niet. Als u een gewond dier ziet, kunt u het alarmnummer 112 bellen. Pluk geen bloemen of planten.
- Raap geen stenen of andere voorwerpen uit de natuur op en neem ze ook niet mee. Gelieve ze niet te stapelen om de helaas beroemde "torens" te maken.
- Gebruik geen zeep in de douches die beschikbaar zijn bij de strandtoegangen.
- Gebruik liever zonnebrandcrèmes die het mariene milieu respecteren.
- Op de meeste stranden zijn huisdieren verboden. Verzeker u ervan dat u ze mag meenemen.
- Probeer de rust van de omgeving niet te verstoren met buitensporig lawaai (harde muziek, geschreeuw...) of storende activiteiten zoals balspellen.
Labels
Etiquetas
3
9
262
262
10045