Sterren kijken op de hoogvlakte van Garajonay

Bekijk de sterrenhemel op La Gomera zonder veel lichtvervuiling
In het hart van het eiland La Gomera ligt de hoogvlakte van Garajonay. Het is een natuurlijk uitkijkpunt om de sterrenhemel te bekijken. Het is gemakkelijk bereikbaar met de auto en beschikt over een parkeergelegenheid. Vanaf de top kan men op heldere dagen de groep westelijke eilanden van de Canarische Eilanden zien. Deze plek ligt op een hoogte van 1.487 meter en is één van de beste plekken om de hemel van La Gomera te observeren vanwege zijn bevoorrechte ligging en het lage percentage lichtvervuiling.
Een spectaculair panorama van Boogschutter en Schorpioen
In augustus, vroeg in de nacht kan men, kijkend naar het zuiden, de sterrenbeelden zien die in het dichtstbevolkte gebied van de Melkweg zweven: Boogschutter en Schorpioen. In een donkere nacht is het spektakel van de kern van ons sterrenstelsel heel opvallend. In het sterrenbeeld Schorpioen schittert Antares, een heldere ster met een kleur die tussen rood en oranje in zit. Deze rode ster is 700 keer groter dan de Zon. Dichtbij Antares kan men met een prismakijker een bal van sterren zien, als een wazige vlek. Het is M4, een grote bol van oude sterren, op 7.200 lichtjaren verwijderd van de Aarde.
Altitude
1.484 m
Protected sky
Zone met goede zichtbaarheid
Information panels
Parking
Protected natural space
Localidad
Vallehermoso

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Duurzaamheid
Sostenibilidad
- Laat nooit afval, van welke aard ook, achter in de omgeving, ook geen sigarettenpeuken. Voedselresten dragen bij tot de verspreiding van knaagdieren en verwilderde katten, die op hun beurt een ernstige bedreiging vormen voor in het wild levende dieren.
- Respecteer de dieren, val ze niet lastig en voer ze niet. Als u een gewond dier ziet, kunt u het alarmnummer 112 bellen. Pluk geen bloemen of planten.
- Raap geen stenen of andere voorwerpen uit de natuur op en neem ze ook niet mee. Gelieve ze niet te stapelen om de helaas beroemde "torens" te maken.
- Doof de koplampen van uw auto en gebruik geen zaklampen. Dit helpt de lichtvervuiling van de hemel tot een minimum te beperken.
- Respecteer en behandel de verschillende elementen (informatieborden, leuningen, zitplaatsen, verrekijkers en telescopen, enz.) als u zich op een sterrenwacht bevindt.
- Wees zo stil mogelijk of spreek zachtjes. Dit maakt de ervaring plezieriger.
6
10
262
10045