Training voor trailrunning op de Canarische Eilanden

Natuurlijke landschappen, een stabiel klimaat en uitdagende hoogtes. De Canarische Eilanden zijn zonder twijfel de ideale bestemming om het hele jaar door te trainen voor trailrunning. Een gebied met talloze routes om deze sport te beoefenen en je prestaties te verbeteren. De landschappen aan de kust of in de bergen van de eilanden zijn een bron van energie en extra motivatie bij al jouw berglopen. Op uw plaatsen, klaar... af!

Imagen
turismo-deportivo-trail-01-desktop
turismo-deportivo-trail-01-mobile
Contenido

Een bestemming die in jouw tempo loopt

De Canarische Eilanden ademen passie voor trailrunning. Sinds enkele jaren vormen ze een essentiële bestemming op de internationale wedstrijdkalender van deze discipline, zoals de Transgrancanaria of de Transvulcania in La Palma. Op nationaal niveau nemen de Tenerife Bluetrail, Haría Extreme, Maratón del Meridiano, Gomera Paradise Trail, Fuerteventura 2 Run of Artenara Trail een belangrijke plaats in.

Contenido

De eilandengroep heeft alles wat nodig is om experts in trailrunning zoals jij enthousiast te maken. Niet alleen vanwege het brede netwerk met gespecialiseerde diensten gericht op sportadvies, maar ook vanwege de prachtige paden die zijn aangelegd voor het trainen van trailrunning. Natuurgebieden in optimale omstandigheden voor training en met bewegwijzering middels GR-, PR- en SL-aanduidingen goedgekeurd door de FEDME.

Contenido

Bovendien kun je de veranderingen in stijgingspercentages trotseren terwijl je unieke plekjes op de Canarische Eilanden ontdekt. De wisselende temperatuuromstandigheden zullen ook jouw cardiovasculaire en longcapaciteit bevorderen. De diversiteit van landschappen op de archipel biedt ongetwijfeld optimale omstandigheden voor de training van trailrunning.

Contenido

Diversiteit van terreinen en landschappen

Je hoeft alleen maar de landschappen van de Canarische Eilanden te verkennen om te begrijpen waarom het zo'n populaire plek is voor het trainen van trailrunning. Dankzij de verscheidenheid aan terreinen kan de sporter talrijke routes met verschillende moeilijkheidsgraden kiezen, afhankelijk van de techniek, de afstanden en zelfs het soort klimaat (dor, nat of droog).

Deze diversiteit in het landschappelijk reliëf, die je zelf tijdens één trainingssessie kunt ervaren, helpt de techniek te verbeteren door je tred aan iedere ondergrond aan te passen. Op deze manier bevorderen de routes op de eilanden betere prestaties, een sneller herstel en minder risico op spier- of gewrichtsblessures.

Imagen
turismo-deportivo-trail-05-desktop
turismo-deportivo-trail-05-mobile
Contenido

Races op hoogte

Als we het over hoogtes hebben, dan hebben we het over de Canarische Eilanden. De eilandengroep telt talrijke routes voor het trainen van trailrunning op hoogte. Er zijn routes op meer dan 1.500 meter hoogte, die door emblematische omgevingen lopen zoals het Nationaal Park Teide (Tenerife) of de Pico de las Nieves (Gran Canaria).

Contenido

Het lagere zuurstofgehalte op deze hoogtes zal je longcapaciteit testen en bevorderen. Je vindt dan ook op de archipel een unieke gelegenheid om te trainen voor trailrunning en jouw prestaties te verbeteren over indrukwekkende routes op extreme hoogtes tot aan zeeniveau. Wanneer kom je het zelf uitproberen?