Natuurmonument Los Volcanes de Teneguía

De laatste vulkaanuitbarsting op Canarisch grondgebied

In 1971 was de vulkaan Teneguia het voorpaginanieuws van alle kranten in de wereld omdat hij zich opende en vanuit zijn binnenste duizenden kubieke meters gloeiende magma spuwde. De laatste vulkaanuitbarsting op Canarische grondgebied bedekte een groot gedeelte van het zuidelijkste puntje van het eiland La Palma met lava en vulkanische grind. Zo werd een nieuwe toeristische attractie geboren. Om de maagdelijke lava van de vulkaan Teneguia en die van zijn broer, de vulkaan San Antonio, van de 18e-eeuw te beschermen, werden deze tot natuurmonument verklaard.

Excursie naar vulkaan Teneguía van La Palma

Het bezoekerscentrum van de Vulkaan San Antonio dat op 10 minuten rijden van het dorpje Los Canarios ligt, vertelt het fascinerende verhaal van deze plek. Vanaf daar vertrekken routes met dromedarissen en verschillende interessante wandelpaden. Het wandelpad dat omhoog gaat naar de vulkaan San Antonio laat ons de uitgebreide wijngaarden van Fuencaliente zien en laat ons uitkijken op het duizelingwekkende pad dat de top van de Teneguia kroont. Daarnaast voel je de hitte van de vulkaan. Aan de andere kant leidt een deel van het wandelpad GR-131 ons naar de zoutvelden van Fuencaliente.

Hoogte
516 m
Flora interest
Catering
Parking
Trekking routes
Public transport
Wildlife interest
Localidad
Fuencaliente

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Duurzaamheid
Sostenibilidad
- Laat nooit afval, van welke aard ook, achter in de omgeving, ook geen sigarettenpeuken. Voedselresten dragen bij tot de verspreiding van knaagdieren en verwilderde katten, die op hun beurt een ernstige bedreiging vormen voor in het wild levende dieren.
- Respecteer de dieren, val ze niet lastig en voer ze niet. Als u een gewond dier ziet, kunt u het alarmnummer 112 bellen. Pluk geen bloemen of planten.
- Raap geen stenen of andere voorwerpen uit de natuur op en neem ze ook niet mee. Gelieve ze niet te stapelen om de helaas beroemde "torens" te maken.
- Wandel niet buiten de toegestane gebieden en respecteer de borden op de paden. Als u van de toegestane paden afwijkt, kan dat schade aan het milieu toebrengen en ook gevaar opleveren voor u en uw medereizigers.
- Maak geen vuur buiten de toegestane zones en wees extra voorzichtig in de zomermaanden.
- Probeer de rust van de omgeving niet te verstoren met overdreven lawaai (luide muziek, geschreeuw...).
5
10
262
10045