Bosque de Los Tilos

Een oerwoud op La Palma

Het bos van Los Tilos is een explosie aan biodiversiteit en groen, waar je op het eerste gezicht verliefd op wordt. Een ongevaarlijke en rustige jungle waar veel muggen zijn, waar het stil is en waar het ruikt naar verse loof. Los Tilos (of Los Tiles, de officiële naam) is een van weinige laatst overgebleven bolwerken van laurierbos in de wereld, een oerwoud vol bladerrijke bomen met een breed blad dat miljoenen jaren geleden in overvloed aanwezig was op de planeet. Daarom werd Los Tilos in 2002 een biosfeerreservaat van Unesco, een bescherming die vandaag de dag voor het hele eiland La Palma geldt.

Wandelen in het bos van Los Tilos

Het belangrijkste laurierbos van La Palma ligt in het noordoosten van het eiland, op 24 kilometer over de weg, van de stad Santa Cruz en op slechts vier kilometer van de kern van Los Sauces. De weg eindigt dichtbij het bezoekerscentrum Los Tiles, dat over thematische zalen, videopresentaties en een lunchroom beschikt. Om het reservaat in te gaan, worden twee voortreffelijke zelf-begeleide wandelpaden aangeraden: eentje van 2,5 kilometer die door het hart van het bos loopt en de andere die zo'n duizend meter omhoog gaat tot de verfrissende bronnen van Marcos en Cordero.

Hoogte
260 m
Flora interest
Catering
Parking
Perfoming center
Trekking routes
Wildlife interest
Localidad
San Andrés y Sauces

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Duurzaamheid
Sostenibilidad
  • Laat nooit afval, van welke aard ook, achter in de omgeving, ook geen sigarettenpeuken. Voedselresten dragen bij tot de verspreiding van knaagdieren en verwilderde katten, die op hun beurt een ernstige bedreiging vormen voor in het wild levende dieren.
  • Respecteer de dieren, val ze niet lastig en voer ze niet. Als u een gewond dier ziet, kunt u het alarmnummer 112 bellen. Pluk geen bloemen of planten.
  • Raap geen stenen of andere voorwerpen uit de natuur op en neem ze ook niet mee. Gelieve ze niet te stapelen om de helaas beroemde "torens" te maken.
  • Wandel niet buiten de toegestane gebieden en respecteer de borden op de paden. Als u van de toegestane paden afwijkt, kan dat schade aan het milieu toebrengen en ook gevaar opleveren voor u en uw medereizigers.
  • Maak geen vuur buiten de toegestane zones en wees extra voorzichtig in de zomermaanden.
  • Probeer de rust van de omgeving niet te verstoren met overdreven lawaai (luide muziek, geschreeuw...).
5
10
262
10045