Wandelroutes op de Canarische Eilanden

Ontdek de oneindige wandelroutes van de archipel

De orografie van de Canarische Eilanden is van grote geologische waarde. Door de natuur en de vulkaanlandschappen wandelen biedt rust en een onovertroffen gevoel van vrijheid en welzijn. Op elke route vindt u plekjes die nog niet ontdekt lijken, waar u de puurheid van de stilte kunt ervaren.

Contenido

Al wandelend baant men zich een weg door de contrastrijke landschappen van de Canarische Eilanden. Van oerwoudachtige bossen tot kronkelende duingebieden met fijn zand en steile vulkanische kliffen. Alles is mogelijk in deze archipel.

Contenido

Veel van de routes op de Canarische Eilanden liggen in nationale parken en gebieden die door de Unesco zijn uitgeroepen tot natuurmonument en werelderfgoed. Spectaculaire geologische monumenten, rotsformaties en oeroude bossen zijn ware schatten van biodiversiteit. 


Contenido

Het laurierbos, een vegetatie die kenmerkend is voor het Tertiair, is misschien wel één van de meest waardevolle natuurlijke overblijfselen uit het verleden. Het behoud ervan gedurende miljoenen jaren is mogelijk geweest dankzij de fijne horizontale regen, die kenmerkend is voor vochtige streken zoals Garajonay en dankzij de warme temperaturen van de Canarische Eilanden, die het voortbestaan van dit spectaculaire monument mogelijk hebben gemaakt, dat samen met het Anagagebergte op Tenerife behoort tot de weinige exemplaren van deze soort die in de wereld bewaard zijn gebleven. Dit landschapspark, dat beschermd wordt door steile bergketens en diepe ravijnen, is een biosfeerreservaat en herbergt in zijn hart laurierbossen die even fascinerend zijn als die van La Gomera.

Contenido

Dankzij de geografische bijzonderheden van de Canarische Eilanden kunt u routes volgen die, zoals op weinig plaatsen ter wereld, door zeer contrastrijke landschappen voeren zonder lange trajecten af te leggen: ravijnen, bossen, vulkanen... Een unieke en grillige orografie waardoor routes met vele hellingen in een zeer korte afstand mogelijk zijn. Na kilometers te hebben afgelegd, kunt u onderweg hooggelegen punten bereiken vanwaar u kunt genieten van werkelijk spectaculaire uitzichten. 

Contenido

De wandelroutes op de Canarische Eilanden zijn uitgezet door professionals, voorzien van bewegwijzering en goedgekeurd om de nodige veiligheidsmaatregelen aan amateurs van alle niveaus te bieden. 

Contenido

Deze routes zijn ideaal voor het verkennen van specifieke stukken natuur en deze vanuit een ander gezichtspunt te leren kennen. De afstand en de route vormen een aangename wandeling waarbij u kunt genieten van het natuurschoon van het gebied.

 

Contenido

Deze langere paden zijn niet erg moeilijk, maar wel gevarieerder en bieden een contrastrijker landschap. 

Contenido

De langere en moeilijkere routes hebben het voordeel dat ze door verschillende soorten landschappen en orografie lopen, zodat u tijdens één enkele wandeling verschillende panorama's kunt bewonderen.