De Canarische Eilanden in tekeningen

Een geïllustreerde reis door de archipel

Er wordt altijd gezegd dat een foto meer zegt dan duizend woorden. Soms zijn woorden niet genoeg om alles te beschrijven wat een bepaalde situatie kan doen voelen.

Contenido

Op de Canarische Eilanden vindt u plaatsen met een bijzondere magie, plaatsen die emoties overbrengen die moeilijk te verklaren zijn, buiten de prachtige kleuren van het landschap, de geur van de zee of de bossen of de zachte streling van de bries.

Om al deze sensaties over te brengen werd het project "#On The Draw, een geïllustreerde reis door de eilanden" geboren, waarin enkele van de belangrijkste illustratoren uit het internationale circuit werden uitgenodigd om de Canarische Eilanden rond te reizen en met hun kunst alles vast te leggen wat hen bezielde. Zonder verplichtingen. Met totale creatieve vrijheid.

Een spectaculair reisverslag, een andere kijk en een emotionele reis door de Canarische Eilanden.
 

 

Contenido

Door haar stijl, die gebaseerd is op de eenvoud van lijnen en kleuren, richt deze Franse kunstenares zich op de zuiverste en meest spirituele kant van Fuerteventura. Geometrie, effen kleuren, geaccentueerde schaduwen en boven alles rust en eenzaamheid zijn de absolute hoofdrolspelers. Hemel en aarde, strand en bergen, mensen en dieren. Alles naast elkaar in een harmonieus evenwicht.

Contenido

Met één van de meest herkenbare stijlen van Europese illustratie, roept Paula Bonet uit Castellón in haar illustratie verschillende stemmingen en intieme emoties op die haar reis door Gran Canaria bij haar losmaakte. Een reis waarin gevoelens, herinneringen en dromen uit het verleden worden blootgelegd. Ervaring en landschap, natuur en het individu. Contrasten die een uitgesproken vrouwelijke sensibiliteit uitstralen.

Contenido

De eigenzinnige stijl van Ben Heine met invloeden die variëren van surrealisme tot popart, stelt hem in staat karakteristieke iconen van Tenerife zoals het Auditorium van Tenerife, de kliffen van Los Gigantes en de Teide, opnieuw te interpreteren. In zijn project neemt de Belgische kunstenaar de mens als maatstaf voor het landschap van het eiland en creëert hij een geanimeerde omgeving waarin fantasie en werkelijkheid in elkaar overvloeien. Een zeer persoonlijke interpretatie van het eiland.

Contenido

De Zweedse kunstenaar, gespecialiseerd in illustraties voor kinderboeken, schetst een kleurrijk en vrolijk beeld van La Gomera, waar de mens in perfecte harmonie met de natuur leeft. Door zijn meesterlijke beheersing van kleur, compositie en karakter illustreert hij een universum doordrongen van kinderlijke onschuld waarin de uitbundigheid, spilzucht en rijkdom aan details van de fauna en flora van het eiland de hoofdrolspelers worden.

Contenido

Na een carrière van meer dan 30 jaar is de Ier Steve Simpson nog steeds een levendige figuur met een frisse en speelse stijl die zijn inspiratie haalt uit grafisch ontwerp, typografie en illustratie. Met deze techniek legt hij zijn visie op La Palma vast: de Porís de Candelaria, het historische centrum van Santa Cruz de La Palma, de Fuente Santa... Momenten die verbonden zijn met plaatsen en sensaties, getekend met een didactische geest en een flinke dosis humor om te illustreren wat het waard is om voor te leven.

Contenido

Met zijn uitgesproken advertentiestijl situeert Mads Berg in El Hierro een meditatieve mens die leeft in een natuurlijke omgeving die bepalend is voor hem als mens en hem bewust maakt van de eindigheid van zijn toestand. Een introspectieve blik op basis van effen kleuren, overgoten met mistige wolkenpartijen en schaduwen. Het is niet verwonderlijk dat zijn oeuvre is opgenomen in het Copenhagen Design Museum.

Contenido

Deze jonge en getalenteerde Russische illustratrice gebruikt traditionele schildertechnieken vermengd met inkt, potlood en waterverf om het werk van César Manrique, Las Salinas en La Graciosa vast te leggen en creëert zo een portret van het eiland dat even subtiel als mooi is. Lava in diverse aardetinten, een winterharde flora die kleur niet verloochent en een grote blauwe flits, het resultaat van de botsing tussen de hemel en de zee.

Contenido

Ga voor meer informatie over het project en de makers naar onthedraw.travel