Bodyboard in La Machacona

Een golf met een lange kristalheldere tube voor bodyboarden op Tenerife
Men raakt verliefd op La Machacona om haar indrukwekkende kristalheldere en lange tube, van grote kwaliteit voor het beoefenen van bodyboarden. Haar linkse is als een machine, die krachtige tubes genereert, hoewel bij het breken ervan deze ook kan worden gebruikt door surfers vanwege haar rechtse. De plaats is gelegen aan de zuidkust van Tenerife, tussen de dorpen El Médano en Los Abrigos. Alhoewel de plaats niet zichtbaar is vanaf de weg, is de break vlakbij het strand van La Tejita, waar een campingzone is en vanwaar men gemakkelijk toegang krijgt. Dichtbij zijn er geen faciliteiten, maar men kan in dit gebied parkeren.
Een plaats in de zomer voor riders van geavanceerd niveau vlakbij La Tejita
De golf van La Machacona breekt bij hoog tij over een vulkanisch rif vlakbij de kust, met de zee binnenkomend vanuit het zuiden. De plek vereist controle en een geavanceerd niveau op dit gebied. De golf houdt goed op de dagen wanneer de wind uit het noorden waait, maar wanneer de zee spiegelglad is, ontketent deze met al zijn kracht. Tussen de maanden juni en september, bij hoog tij, wind uit het noorden en een zwelling uit Z-ZO worden de beste omstandigheden gecreëerd. Men krijgt toegang tot de plaats al wandelend door laag tij, maar met grote golven trekt de stroming met grote kracht.
Localidad
Santa Cruz de Tenerife

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Duurzaamheid
Sostenibilidad
- Laat nooit afval, van welke aard ook, achter in de omgeving, ook geen sigarettenpeuken. Voedselresten dragen bij tot de verspreiding van knaagdieren en verwilderde katten, die op hun beurt een ernstige bedreiging vormen voor in het wild levende dieren.
- Werp geen voorwerpen of afval van welke aard ook weg in zee.
- Respecteer de dieren, val ze niet lastig en voer ze niet. Als u een gewond dier ziet, kunt u het alarmnummer 112 bellen. Pluk geen bloemen of planten.
- Raap geen stenen of andere voorwerpen uit de natuur op en neem ze ook niet mee. Gelieve ze niet te stapelen om de helaas beroemde "torens" te maken.
- Gebruik liever zonnebrandcrèmes die het mariene milieu respecteren.
1
259
13
262
10045