Agaete - Artenara

Deze route is gelegen in het noorden van Gran Canaria. Met als beginpunt Agaete, passeert u Tamadaba,Tirma en eindigt in Artenara. Het betreft het eerste deel van de beroemde Trans Gran Canaria Ultra Trail Race.
Deze route langs de westkust start met een zeer technische en ingewikkelde klim omhoog langs de Camino de los Romeros. Eens u de top heeft bereikt, volgt een prachtig uitzicht over de oceaan en de groene valleien van Agaete en Tirma. De route gaat verder door de dennenbossen over paden met dennenappels en -naalden. Daarna volgt een technischer parcours langs de valleien van Tamadaba, waar de tweede afdaling naar Tirma zeer technisch is door losliggende stenen en mogelijk gladde dennennaalden. Bovendien zijn sommige delen van dit parcours erg smal. Deze route is nog uitdagender bij natte weersomstandigheden.
De klim vanaf Tirma is zeer technisch, bijna loodrecht omhoog, maar omvat ook een zigzaggend gedeelte richting Altavista waar u van een spectaculair uitzicht over Roque Nublo en Pico de las Nieves kunt genieten. De route eindigt bij Artenara. Dit is een zeer uitdagend circuit met twee erg steile en ingewikkelde beklimmingen.
Distance
31 km
Negative slope
1.800 m
Positive slope
3000 m
Localidad
Agaete - Artenara
Downloadable files selection
Archivos
Imagen Archivo
Título Fichero
Agaete - Artenara
pdf
Imagen Archivo
Título Fichero
Agaete - Artenara
zip

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Duurzaamheid
Sostenibilidad
- Laat uw vuilnis en sigarettenpeuken nooit achter. Neem alles mee. Laat ook geen voedsel in het milieu achter, want dat zou een toename van katten en ratten kunnen veroorzaken.
- Voer de dieren niet en laat ze met rust. Als u een gewond dier ziet, neem dan contact op met het alarmnummer 112.
- Neem geen stenen of andere natuurelementen uit de omgeving mee. Breng geen wijzigingen aan die deze elementen kunnen veranderen, zoals torens van stenen.
- Beoefen geen sporten buiten de toegestane gebieden.
2
257
13
262
10045