Klimmen Fataga

Favoriete plek voor rotsklimmen in Gran Canaria
Een van de favoriete plekken voor sport klimmen op de Canarische Eilanden is op de afgrond van het mooie en pittoreske dorpje Fataga, gelegen in het zuiden van het eiland Gran Canaria. In deze prachtige natuurlijke omgeving, de zogenaamde Valley Las Mil Palmeras, contrasteert de groene vegetatie met roodachtige basalt rotswanden,zeer karakteristiek. De verschillende moeilijkheidsgraden maken het een van de favoriete gebieden voor de fans van deze modaliteit.
Stijg de canyon in de koelere maanden
Ondanks dat er geen groot aantal routes is, de goede apparatuur en de mogelijkheid om bijna het hele jaar klimmen hebben Fataga Canyon gemaakt tot een van de meest bezochte door klimmers van de eilanden. Het is raadzaam om op te stijgen in de koelere maanden, maar 's middags in schaduw in de zomer kunt u ook het aanpakken langs de basalt vlakke rand, waarvan de maximale hoogte 30 meter bereikt.
Localidad
Fataga

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Duurzaamheid
Sostenibilidad
- Laat uw vuilnis en sigarettenpeuken nooit achter. Neem alles mee. Laat ook geen voedsel in het milieu achter, want dat zou een toename van katten en ratten kunnen veroorzaken.
- Voer de dieren niet en laat ze met rust. Als u een gewond dier ziet, neem dan contact op met het alarmnummer 112.
- Neem geen stenen of andere natuurelementen uit de omgeving mee. Breng geen wijzigingen aan die deze elementen kunnen veranderen, zoals torens van stenen.
- Beoefen geen sporten buiten de toegestane gebieden.
2
257
13
262
10045