Het beste klimaat ter wereld

Het klimaat van de Canarische Eilanden wordt beschouwd als het beste klimaat ter wereld dankzij de milde en aangename temperaturen het hele jaar door. Daarbij komt nog de geringe neerslag en het feit dat de archipel de regio in Europa is met de meeste zonuren per dag. Al deze factoren maken het tot een werkelijk bevoorrechte plaats, waar u de "eeuwige lente" kunt ervaren en u op elk moment van het jaar een T-shirt kunt dragen.

Contenido

Thomas Whitmore, directeur klimatologisch onderzoek van de Universiteit van Syracuse (VS), heeft in 1996 een studie uitgevoerd onder de naam Indexcijfers van de aangenaamste klimaten, waarin de Canarische Eilanden naar voren kwamen als de plaats met het beste klimaat ter wereld. De door Consumer Travel Publications gepubliceerde studie was gebaseerd op een vergelijking van meteorologische statistieken (dagen met neerslag en water- en luchttemperatuur) van meer dan 600 plaatsen over de hele wereld. 

Contenido

Mooi weer op de Canarische Eilanden is het hele jaar door gegarandeerd. De bevoorrechte ligging dicht bij de tropen, de anticycloon van de Azoren, het effect van de zee en de passaatwinden die uit het noordoosten waaien en, natuurlijk, de gemiddelde jaartemperatuur van ongeveer 22ºC, dragen allemaal bij tot een ideaal verblijf. Vakanties zonder extreme hitte of kou. 
Ondanks het feit dat het midden in de Atlantische Oceaan ligt, zorgt de Golfstroom ervoor dat de gemiddelde watertemperatuur varieert van 18ºC in februari tot 25ºC in augustus. Het is de ideale temperatuur voor een duik in zee op elke dag van het jaar. 

Contenido

De schaarse neerslag en de overvloedige uren zonneschijn op de Canarische Eilanden zorgen ervoor dat we ons vol energie voelen dankzij de extra dosis vitamine D die onze huid opneemt en die een positief effect heeft op ons organisme en ons belangrijke voordelen biedt, zoals de afname van stress en slapeloosheid of de verbetering van onze geestelijke gezondheid. En bovenal, een goede gemoedstoestand.

Contenido

De thermische inversie die wordt opgewekt door de passaatwinden, kenmerkend voor de eilanden, verhindert de vorming van wolken, waardoor er in de zomer nauwelijks neerslag valt en het in de winter gemiddeld slechts drie dagen per maand regent. 

Contenido

Het gunstige klimaat maakt het mogelijk te genieten van allerlei buitenactiviteiten: sport, vrijetijdsbesteding, cultuur... Bovendien zijn de stranden en natuurgebieden zo gevarieerd dat u kunt kiezen uit vele mogelijkheden: stranden of bergpaden, zonder de wandelingen langs de kust en de prachtige oude stadswijken te vergeten.