De magie van vulkanische gin

De vulkanische gin die iedereen heeft verrast en andere smaken die buiten de Canarische Eilanden onmogelijk zouden zijn.

Contenido

Aangezien de Canarische Eilanden zo'n bijzondere plaats zijn, is het niet meer dan logisch dat zij producten voortbrengen die net zo bijzonder zijn. De meesten van ons kennen de zoetheid van Canarische bananen en hebben de intense aroma's van mojo picón geproefd. Er zijn verschillende factoren verantwoordelijk, zoals het bevoorrechte klimaat of de ambachtelijke productietechnieken, maar er is iets raadselachtigs dat onmiddellijk opvalt en dat deze acht eilanden zo bijzonder maakt: de vulkanische kracht.

Contenido

Dankzij deze energie uit het binnenste van de aarde kwam lava uit de diepten van de oceaan te voorschijn en werden de Canarische Eilanden geboren. Sinds mensenheugenis weten de eilandbewoners hoe ze van deze vulkanische natuur moeten profiteren en er het beste van kunnen maken.

Op Lanzarote, La Geria, groeit de malvasia druif dankzij de vochtigheid die wordt vastgehouden door de laag kleine fragmenten vulkanisch gesteente die de wortels van de wijnstokken bedekt, en die bovendien tegen de wind worden beschermd door kleine ronde muurtjes van donkere steen. Deze eigenaardige manier van wijnbouw heeft geleid tot een betoverend landschap en unieke wijnen die over de hele wereld bekend staan om hun buitengewone kwaliteit.

Contenido

De mensen die op deze eilanden wonen hebben ongetwijfeld een manier gevonden om het beste te maken van wat de natuur te bieden heeft. Een van de laatste voorbeelden is een gin gemaakt dankzij een vulkaan. Het is niet zo dat vulkanen op de Canarische Eilanden nu gin uitspuwen in plaats van lava. Voor het ontstaan van Obsidian Gin is een vulkaan nodig waarvan de hellingen de zogenaamde "horizontale regen" opvangen, een uniek verschijnsel dat typisch is voor de Canarische Eilanden en zich voordoet wanneer de door de passaatwinden gevormde wolkenzee op een obstakel stuit, zoals de bladeren van bomen, en neerslaat in de vorm van duizend waterdruppels. Alsof je de zuiverste regen en de geest van een vulkaan in één glas zou kunnen drinken.

Contenido

En dat niet alleen, want vruchten als mango uit La Gomera en ananas uit El Hierro, alsmede de zoete sinaasappel uit Gran Canaria, geven Obsidian Gin de volle smaak van het Canarische landschap.