Advies van een psycholoog om zich te ontkoppelen van het telewerken

We bespreken de beste tips om afstand te nemen van je werk en te genieten van je vrije tijd op de Canarische Eilanden

Net zo belangrijk als het kiezen van een goede locatie voor telewerken is dat je leert hoe je werk en privé kunt combineren. Laat het werk het werk om je weer op je vrije tijd te richten en verbeter je lichamelijke en geestelijke gezondheid.

Contenido

De meeste psychologen zijn het eens over een aantal richtlijnen die goed van pas komen om grenzen te stellen aan de tijd die we op het werk doorbrengen door de productiviteit te optimaliseren en momenten te reserveren die noodzakelijk zijn om van andere aspecten van het leven te genieten. 

De Canarische Eilanden, het kantoor met het beste klimaat ter wereld, bieden de oplossing voor alle adviezen van psychologen om van het werk te ontkoppelen:

Contenido

Isabel Rovira Salvador, een gezondheidspsycholoog, zegt dat "het essentieel is om te ontkoppelen van het werk zodra we klaar zijn met onze werkdag. Voor zover mogelijk moeten werktaken binnen de werkuren vallen en moet de vrije tijd worden gebruikt om te ontkoppelen en in onszelf te investeren".

In die zin is een van de voordelen van de computer uitzetten op de Canarische Eilanden het brede scala aan vrijetijdsactiviteiten die, dankzij het feit dat het eilanden zijn, geen lange afstanden vereisen die de plannen voor een vrije dag compliceren.

Contenido

Volgens de psycholoog Jaime Rodrigo "is vakantie een onderbreking van de routine, een kans om te ontspannen en een manier om het stressniveau te verlagen".

Een lange periode op de Canarische Eilanden doorbrengen biedt de mogelijkheid om de onmetelijkheid van dit kleine grondgebied te ontdekken. Een ideale bestemming om de monotonie te doorbreken en nieuwe plaatsen te ontdekken tijdens je rustperiodes. Naast de aantrekkelijke landschappen en charmante dorpjes zijn er tal van vervoersmogelijkheden en aantrekkelijke routes.

Bovendien kunnen remote workers van hun vrije dagen profiteren om tussen de eilanden te reizen en in een paar minuten of uren te genieten van een van de acht eilanden die ze nog niet kennen.

Contenido

Contenido

In het dagelijkse werk is het aan te raden om realistische werkdoelen te stellen die haalbaar zijn. Als deze doelstellingen niet worden gehaald, is het nodig de schema's of taken aan te passen of om bepaalde strategieën opnieuw te definiëren om te voorkomen dat je je gestrest voelt tijdens de werkdag.

Het is ook raadzaam om de mogelijkheid te onderzoeken bepaalde taken te delegeren, nauwkeurig prioriteiten te bepalen om het belang van het uit te voeren werk te ordenen en om bepaalde methoden uit te proberen waarmee tijdens de werkdag een hogere productiviteit wordt bereikt. Dit alles zorgt voor een betere benutting van de tijd en meer plezier in de vrije tijd.

In dit verband herinnert psycholoog en docent Alfonso Alcántara, bekend op sociale netwerken als @yoriento, ons eraan dat "de factor die je de meeste kans geeft om een doel te bereiken... is het zich voornemen, d.w.z. doelen zo concreet mogelijk definiëren en vastleggen. Als je een punt aan de horizon zet, stippel je een pad uit dat uitnodigt en aanmoedigt om het te volgen".

En in die zin is het strand of de bergen op slechts 10 minuten afstand voor iedereen een stimulans om doelen en grenzen te stellen die het welzijn bevorderen.

Contenido

Het lijdt geen twijfel dat mobiele apparaten tegenwoordig geweldige bondgenoten zijn voor elke werknemer, en meer nog in het geval van telewerkers. Maar een buitensporig aantal berichten op elk moment kan het voor een telewerker moeilijk maken om echt los te komen van het werk.

Contenido

Het is daarom een goed idee om een schema op te stellen om de berichten op je telefoon uit te schakelen. Dit kan handmatig of, in sommige gevallen en afhankelijk van het gebruikte besturingssysteem, automatisch door bepaalde perioden van de dag in te stellen waarop we geen berichten willen ontvangen of op zijn minst het type berichten te filteren dat we willen ontvangen.

Maar de beste manier om berichten stil te zetten is een duik in het water in een zwembad of op een van de meer dan 500 stranden, verschillend en uniek, die er op de Canarische Eilanden zijn.

Contenido

Het beoefenen van een sport helpt om een goede fysieke en mentale gezondheid te behouden, waardoor het gemakkelijker wordt om afstand te nemen van het werk en beter met stress om te gaan. En hoewel sportscholen overal ter wereld bestaan, is niet iedereen tevreden met alleen een ruimte vol machines en gewichten.

Contenido

De Canarische Eilanden met zijn milde temperaturen het hele jaar door en de schoonheid van de landschappen zijn de ideale omgeving voor elke buitensport, van meer ontspannen activiteiten zoals wandelen tot sporten met een hoog adrenalinegehalte zoals surfen, klimmen of paragliden.

Weten hoe je moet ontkoppelen, is een noodzakelijke vaardigheid om de fysieke en mentale gezondheid van elke remote worker op peil te houden. In deze zin beweert de psycholoog Rosario Linares dat "er talrijke studies zijn die aantonen dat het constant beoefenen van sport ons gevoel van eigenwaarde verbetert. Wanneer we goed in ons vel zitten verbeteren ook onze relaties met anderen, zijn we productiever en uiteindelijk ook gelukkiger".