Duiken in High Definition

De Canarische Eilanden zijn een waar paradijs voor liefhebbers van de duiksport, een sport die elke dag van het jaar in het kristalheldere water met zicht tot 30 meter beoefend kan worden. De temperaturen op deze eilanden maken ze tot een werelderfgoed voor de mariene biodiversiteit: vulkanische zeebodems, riffen en grotten die bewoond worden door een gevarieerde mariene fauna, met een ongelooflijke rijkdom aan species.

00:00
Título
Onderdompeling HD
Vídeo
Póster
Inmersión en alta definición
Inmersión en alta definición
Tipo
Ancho completo
Contenido

Zeereservaten op de Canarische Eilanden

Op de Canarische Eilanden vindt u maar liefst drie zeereservaten waar u kunt genieten van de rijke en gevarieerde mariene fauna. 

Het zeereservaat van Punta de La Restinga-Mar de las Calmas op het eiland El Hierro is een attractie voor elke zichzelf respecterende sportduiker. Een verbazingwekkende zeebodem waar schildpadden, tonijnen, amberjacks, roggen, baarzen en dolfijnen samenleven, die ontdekt kan worden door door kronkelend door de grotten en kliffen te zwemmen. Deze rijke zeebodems hebben zich hersteld na de onderwatererupties van 2011.

Duiken in het Zeereservaat van La Palma, tussen een groot aantal grotten en kliffen tot wel 300 meter diep, is een echte uitdaging voor diepzeeduikers en ideaal om mooie exemplaren van adelaarsroggen, zwarte koralen of tuimelaars te bewonderen. 

Het zeereservaat van het eiland La Graciosa en de eilandjes ten noorden van Lanzarote is het grootste beschermde mariene gebied in Europa. De spectaculaire zeebodem verbergt de grote diversiteit van de mariene fauna, die kan worden genoten op verschillende duiklocaties, die geschikt zijn voor alle niveaus. Er is een overvloed aan wijting, zeebaars en tandbrasem, die zeer gewaardeerd worden door de sportvissers.
 

Contenido

Een vulkanische zeebodem en onderzeese mysteries

Onder de zee van de Canarische Eilanden vindt u een veelvoud aan duiklocaties waar u het vulkanische karakter van deze eilanden kunt aanschouwen. Het is ook mogelijk om vlak voor de kust grotten en de zeebodem tot wel 1000 meter diep te bezichtigen, boordevol zwarte lavastructuren en onderwatergrotten. 

De wateren rond de eilanden verbergen een schat aan verhalen. Het is dan ook niet verwonderlijk dat u tijdens het duiken scheepswrakken en wrakstukken kunt ontdekken die, ondanks de verstreken tijd in een uitstekende staat van conservering verkeren. Dankzij de ligging als tussenstop op handels- en zeeroutes en de belangrijke visserij in de loop der geschiedenis, verbergen de Canarische Eilanden in de diepte van hun zeebodem een landschap vol leven en een rijkdom aan species. Ook mogen we een ander geheim van de zeebodem niet vergeten: het indrukwekkende Museo Atlántico bij Playa Blanca. Het is het enige onderzeese beeldenmuseum in Europa.
 

Imagen
Fondo submarino Playa de la Cueva, La Gomera
Fondo submarino Playa de la Cueva, La Gomera
Contenido

Duiken voor iedereen en kampioenschappen

Het aanbod aan duiklocaties op de Canarische Eilanden is zeer compleet: een oceaan van contrasten, verschillende diepten en locaties voor alle niveaus. Bovendien zijn veel van de duiklocaties vanaf de kust gemakkelijk te voet bereikbaar, zonder dat u hoeft te varen. 

Er zijn talrijke duikscholen op de eilanden voor wie met deze sport wil beginnen, evenals bedrijven waar u uitrustingen kunt huren voor de meer ervaren duikers. Op de archipel worden ook wereldberoemde sportevenementen en wedstrijden georganiseerd, zoals de gerenommeerde Open Fotosub Isla de El Hierro, een wedstrijd voor onderwaterfotografie die elk jaar plaatsvindt en waar zowel professionals als amateurs uit verschillende landen op af komen.

Título

Duikspots op de Canarische Eilanden

Imagen
Banner Puntos de inmersión en las Islas Canarias.
Banner Puntos de inmersión en las Islas Canarias.