Windsurf in Salinas de Pozo

Veel surfatmosfeer op Gran Canaria

In Santa Lucia, in het zuidoosten van Gran Canaria, bevindt zich de plek Salinas de Pozo. Veel sporters van middelmatig en hoog niveau kiezen deze plaats voor windsurf vanwege de uitstekende condities die worden geboden om de voorwaarde van golven. Het gaat om een zeer winderige en voor de badgast gevaarlijke plaats, waardoor de atmosfeer bijna uitsluitend voor surfers is. Langs de kust van Salinas de Pozo zijn er bij wind uit het N-NO side on shore verschillende lange pieken met muren.

Een plaats voor windsurf die het gehele jaar door wordt bezocht

In Salinas de Pozo moet men rekening houden met het feit dat de toegang tot het water gecompliceerd is, vooral bij hoog tij, omdat de golven met veel kracht breken. De kust bestaat uit grint en de zeebodem uit vulkanisch rotsgesteente, en hoewel het om een plaats gaat die het gehele jaar door de liefhebbers van windsurfing wordt bezocht, zijn de maanden tussen april en september favoriet voor de gewoonlijke windsurfers van Salinas de Pozo.

Localidad
Pozo Izquierdo

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Duurzaamheid
Sostenibilidad
  • Laat nooit afval, van welke aard ook, achter in de omgeving, ook geen sigarettenpeuken. Voedselresten dragen bij tot de verspreiding van knaagdieren en verwilderde katten, die op hun beurt een ernstige bedreiging vormen voor in het wild levende dieren.
  • Werp geen voorwerpen of afval van welke aard ook weg in zee.
  • Respecteer de dieren, val ze niet lastig en voer ze niet. Als u een gewond dier ziet, kunt u het alarmnummer 112 bellen. Pluk geen bloemen of planten.
  • Raap geen stenen of andere voorwerpen uit de natuur op en neem ze ook niet mee. Gelieve ze niet te stapelen om de helaas beroemde "torens" te maken.
  • Gebruik liever zonnebrandcrèmes die het mariene milieu respecteren.
2
259
13
262
10045