Montaña de La Breña

Un cono volcánico desde donde observar la Breña Baja

La Montaña de la Breña es un antiguo cono volcánico de 565 metros de altitud que se alza al este de la isla de La Palma. En el pico se encuentra el Mirador de la Breña, un lugar idóneo para observar el Valle de las Breñas y parte del municipio de Mazo. Además, si la meteorología acompaña y el día es claro, se puede divisar el Pico del Teide y la isla de La Gomera y sus famosos riscos. El lugar está coronado por la escultura conocida como la “Cruz del Millenio”.

Altitude
565 m
Landscape type
Natuur
Flora fauna interest
Hiking trails
Parking
Public transport
Recreation areas
Localidad
Breña Baja

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Duurzaamheid
Sostenibilidad
- Laat nooit afval, van welke aard ook, achter in de omgeving, ook geen sigarettenpeuken. Voedselresten dragen bij tot de verspreiding van knaagdieren en verwilderde katten, die op hun beurt een ernstige bedreiging vormen voor in het wild levende dieren.
- Respecteer de dieren, val ze niet lastig en voer ze niet. Als u een gewond dier ziet, kunt u het alarmnummer 112 bellen. Pluk geen bloemen of planten.
- Raap geen stenen of andere voorwerpen uit de natuur op en neem ze ook niet mee. Gelieve ze niet te stapelen om de helaas beroemde "torens" te maken.
- Behandel de verschillende elementen van het openbaar meubilair (informatiepanelen, leuningen, zitplaatsen, verlichting. telescopen en verrekijkers) met respect en zorg.
- Respecteer de borden langs de paden. Als u van de toegestane paden en gebieden afwijkt, kan dat schade aan het milieu toebrengen en ook gevaar opleveren voor u en uw medereizigers.
- Probeer de rust van de omgeving niet te verstoren met overdreven lawaai (luide muziek, geschreeuw...).
5
9
10
262
10045