Mirador de las Playas

Uitzicht op de baai Las Playas
Het uitzichtpunt Las Playas is de perfecte plek om de koude rilling te voelen die door het lichaam gaat als men een diepe kloof nadert. Dit platform ligt op 20 minuten rijden van Valverde en bevindt zich bovenop een amfitheater met een diameter van vier kilometer waarvan de hellingen, tot wel 1.500 meter diepte, steil naar beneden in zee aflopen. Aan de voet hiervan voor de zee is er een prachtige halfronde baai, bijna zonder bebouwing en met stranden die omrand zijn door het wit van de golven. Dit alles bevindt zich in het hart van het door Unesco uitgeroepen biosfeerreservaat van het eiland El Hierro.
Ontdek de rots La Bonanza
De rilling neemt snel af en dan begint men de verborgen mijlpalen in het landschap te ontdekken: de Parador (een luxe hotel) van El Hierro, de rots La Bonanza en de eilanden La Gomera en Tenerife. In deze zone kunnen nevels voorkomen. Wanneer men deze tegenkomt, is het niet nodig om weg te gaan. Men hoeft alleen maar te wachten tot ze opgelost zijn. En na te hebben genoten van het spektakel wordt het aanbevolen om gebruik te maken van de goede ligging van het uitzichtpunt om naar het dichtbijgelegen dorp San Andres te gaan om de traditionele smakelijke gastronomie te proeven.
Altitude
1050 m
Landscape type
Natuur
Beschermd gebied
Nee
Hiking trails
Parking
Restoration
Localidad
Valverde

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Duurzaamheid
Sostenibilidad
- Laat nooit afval, van welke aard ook, achter in de omgeving, ook geen sigarettenpeuken. Voedselresten dragen bij tot de verspreiding van knaagdieren en verwilderde katten, die op hun beurt een ernstige bedreiging vormen voor in het wild levende dieren.
- Respecteer de dieren, val ze niet lastig en voer ze niet. Als u een gewond dier ziet, kunt u het alarmnummer 112 bellen. Pluk geen bloemen of planten.
- Raap geen stenen of andere voorwerpen uit de natuur op en neem ze ook niet mee. Gelieve ze niet te stapelen om de helaas beroemde "torens" te maken.
- Behandel de verschillende elementen van het openbaar meubilair (informatiepanelen, leuningen, zitplaatsen, verlichting. telescopen en verrekijkers) met respect en zorg.
- Respecteer de borden langs de paden. Als u van de toegestane paden en gebieden afwijkt, kan dat schade aan het milieu toebrengen en ook gevaar opleveren voor u en uw medereizigers.
- Probeer de rust van de omgeving niet te verstoren met overdreven lawaai (luide muziek, geschreeuw...).
7
9
10
262
10045