Surfen in de linkse van San Juan

Een surfspot op een strand vlakbij Caleta de Famara

Aan de noordwestkust van het eiland Lanzarote bevindt zich één van de beste linkse golven voor surf op het eiland, niet alleen vanwege de kwaliteit, maar ook vanwege de uitstekende ligging. Daarom worden op de plek bij San Juan evenals locale kampioenschappen het WQS van de ASP gehouden. Men krijgt toegang via een zandpad vanaf het nabijgelegen vissersdorpje Caleta de Famara, totdat men op een klein strand van zand en stenen aankomt met uitzicht op het eiland La Graciosa en het rif van Famara.

Eén van de beste linkse golven om surf te beoefenen

De linkse van San Juan breekt in een piek die wordt gevormd over resten van vulkanisch rif. Het gaat om een redelijk lange golf met een verticale afdaling die in verschillende secties een arm vormt. De auto kan worden achtergelaten op minder dan 100 meter van het strand van San Juan en de toegang tot het water kan zonder problemen worden gedaan vanaf het strand, alhoewel men wel een eind moet zwemmen om bij de piek te komen. De beste omstandigheden voor surf zijn tussen de maanden september en mei, met wind uit het Z-ZO-O, en bij voorkeur met laagtij, alhoewel het een behoorlijk regelmatige plek is.

Localidad
Famara

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Duurzaamheid
Sostenibilidad
- Laat nooit afval, van welke aard ook, achter in de omgeving, ook geen sigarettenpeuken. Voedselresten dragen bij tot de verspreiding van knaagdieren en verwilderde katten, die op hun beurt een ernstige bedreiging vormen voor in het wild levende dieren.
- Werp geen voorwerpen of afval van welke aard ook weg in zee.
- Respecteer de dieren, val ze niet lastig en voer ze niet. Als u een gewond dier ziet, kunt u het alarmnummer 112 bellen. Pluk geen bloemen of planten.
- Raap geen stenen of andere voorwerpen uit de natuur op en neem ze ook niet mee. Gelieve ze niet te stapelen om de helaas beroemde "torens" te maken.
- Gebruik liever zonnebrandcrèmes die het mariene milieu respecteren.
3
259
13
262
10045