LAATSTE NIEUWS |

 Coronavirus (Covid-19)

Surfspot op El Hierro

De meest bekende plaats van Fuerteventura om te surfen
De bekendste golf voor surf op het eiland Fuerteventura bevindt zich op de plek van El Hierro, in het noorden van het eiland, vlakbij het Majanicho strand. Haar roem dankt zij aan de regelmaat en kwaliteit van de branding, hetgeen haar maakt tot één van de meest bezochte golven voor surfers op het eiland. Om deze te bereiken kunnen de zandpaden worden gebruikt die de zone met de stad Corralejo en El Cotillo verbinden of de geasfalteerde autoweg vanaf Majanicho tot het dorpje Lajares. Voor parkeermogelijkheden kan men de auto bij de plek zelf achterlaten.
Een snelle golf met tubes vlakbij het Majanicho strand
De golf van El Hierro heeft twee verschillende pieken die op een vulkaanbed van meerdere meters diepte breken. De belangrijkste is een linkse zeer snelle golf, hol en half lang, ideaal voor gewaagde manoeuvres. De rechtse is korter maar vormt ook tubes van hoge kwaliteit. Tussen september en mei, bij hoogtij en wind uit het O-Z-ZO-ZW en een swell uit het N-NO-NW-W, is wanneer de plek haar faam eer aandoet. Alhoewel de toegang tot het water in de baai niet moeilijk is wordt het gebruik van onderkousen aanbevolen.
Localidad
Playa del Hierro

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Duurzaamheid
Sostenibilidad
- Laat nooit afval, van welke aard ook, achter in de omgeving, ook geen sigarettenpeuken. Voedselresten dragen bij tot de verspreiding van knaagdieren en verwilderde katten, die op hun beurt een ernstige bedreiging vormen voor in het wild levende dieren.
- Werp geen voorwerpen of afval van welke aard ook weg in zee.
- Respecteer de dieren, val ze niet lastig en voer ze niet. Als u een gewond dier ziet, kunt u het alarmnummer 112 bellen. Pluk geen bloemen of planten.
- Raap geen stenen of andere voorwerpen uit de natuur op en neem ze ook niet mee. Gelieve ze niet te stapelen om de helaas beroemde "torens" te maken.
- Gebruik liever zonnebrandcrèmes die het mariene milieu respecteren.
4
259
13
262
10045