Playa de Antequera

Een ongerept strand in het Parque Rural de Anaga, in Tenerife

Het Parque Rural de Anaga, in het noordoosten van Tenerife, wordt gedomineerd door meerdere zones met wilde baden. Het strand van Antequera, conserveert, ondanks de moeilijke toegang te voet, haar naturistenstatus als prachtig landschap en een nog beter uitzicht, alhoewel veel badgasten naar het goudgele vulkanische zand komen dankzij een aangename overtocht per boot. Op de één of andere manier rechtvaardigt de aankomst op dit ongerepte strand met vooral in de zomer een kalme zee, de excursie grotendeels.

Ga per boot naar een ongerept strand in Santa Cruz de Tenerife

Als u voor de wandelsport kiest, is het goed een beetje in vorm te zijn. En dit zeker, het uitzicht is onovertroffen. De auto moet in Igueste de San Andrés worden gelaten, en vandaar kunt u de gebruikelijke route nemen. De paden tussen de ravijnen met stijle en soms moeilijke stukken, voeren u in een paar uur naar Antequera. Velen kiezen ervoor terug te keren naar de boot of een excursie te maken over zee. In ieder geval is het doel één van de meest bekende stranden als aanbod op het eiland.

Lengte
400 m
Nudist zone
Sin vigilancia
Oleaje fuerte
Localidad
Santa Cruz de Tenerife
Prohibido el baño

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Duurzaamheid
Sostenibilidad
  • Laat nooit afval, van welke aard ook, achter in de omgeving, ook geen sigarettenpeuken. Voedselresten dragen bij tot de verspreiding van knaagdieren en verwilderde katten.
  • Werp geen voorwerpen of afval van welke aard ook weg in zee.
  • Respecteer de dieren, val ze niet lastig en voer ze niet. Als u een gewond dier ziet, kunt u het alarmnummer 112 bellen. Pluk geen bloemen of planten.
  • Raap geen stenen of andere voorwerpen uit de natuur op en neem ze ook niet mee. Gelieve ze niet te stapelen om de helaas beroemde "torens" te maken.
  • Gebruik geen zeep in de douches die beschikbaar zijn bij de strandtoegangen.
  • Gebruik liever zonnebrandcrèmes die het mariene milieu respecteren.
  • Op de meeste stranden zijn huisdieren verboden. Verzeker u ervan dat u ze mag meenemen.
  • Probeer de rust van de omgeving niet te verstoren met buitensporig lawaai (harde muziek, geschreeuw...) of storende activiteiten zoals balspellen.
1
9
262
10045