Charco del Palo

Nudisme in natuurlijke zwembaden

Sinds de Duitse zakenman Gregor Kaiser in de jaren zeventig besloot in deze magische enclave de eerste nudistengemeenschap van Lanzarote op te richten, genieten vele toeristen van deze verzameling natuurlijke zwempoelen en nudistenbaaien in het noordoosten van het eiland.

Zwempoelen met toegang tot de zee

Verspreid over drie verschillende baaien waar u kunt duiken, zijn deze natuurlijke zwempoelen nogal rotsachtig zonder zand, maar het landschap is absoluut de moeite waard. Er zijn drie badplaatsen in Charco del Palo. Twee ervan zijn getijdenpoelen die zich vullen en leeglopen met het getij, terwijl de laatste het mogelijk maakt om in open zee te zwemmen of watersporten te beoefenen.

Nudist zone
Parking
Sin vigilancia
Viento
Rustig water
LGTBI
Localidad
Haría

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Duurzaamheid
Sostenibilidad
- Laat nooit afval, van welke aard ook, achter in de omgeving, ook geen sigarettenpeuken. Voedselresten dragen bij tot de verspreiding van knaagdieren en verwilderde katten.
- Werp geen voorwerpen of afval van welke aard ook weg in zee.
- Respecteer de dieren, val ze niet lastig en voer ze niet. Als u een gewond dier ziet, kunt u het alarmnummer 112 bellen. Pluk geen bloemen of planten.
- Raap geen stenen of andere voorwerpen uit de natuur op en neem ze ook niet mee. Gelieve ze niet te stapelen om de helaas beroemde "torens" te maken.
- Gebruik geen zeep in de douches die beschikbaar zijn bij de strandtoegangen.
- Gebruik liever zonnebrandcrèmes die het mariene milieu respecteren.
- Op de meeste stranden zijn huisdieren verboden. Verzeker u ervan dat u ze mag meenemen.
- Probeer de rust van de omgeving niet te verstoren met buitensporig lawaai (harde muziek, geschreeuw...) of storende activiteiten zoals balspellen.
3
9
262
10045