Sardina del Norte

Een kleurenspel aan zee

Deze wijk in het plaatsje Gáldar belooft veel plezier. De boulevard en de zee liggen aan het einde van de straat. De inheemse en expressionistische schilder Antonio Padrón bracht de zomer met zijn gezin door op het strand van Sardina del Norte. De opvallende rood-witte vuurtoren van Sardina del Norte en zijn omgeving zijn prachtig gerestaureerd. El Farrallón, een rots midden in de zee is een natuurlijk beeldhouwwerk met een vulkanische structuur, kan worden bereikt via de kustweg van Gáldar in de richting van Agaete. Het ligt na het strand van Martorel, dat is omgeven door bananenplantages.

Stranden voor jong en oud

Dit paradijs in het noorden van Gran Canaria biedt het Playa de Sardina, verschillende pieren, het strand van Roqueta en de Barranquillo del Vino, waar ervaren zwemmers baden. Deze stranden zijn ideaal voor duiken, diepzeevissen en een wandeling in het gebied rond de vuurtoren van Sardina. Van daaruit, langs de kust, bereikt u het centrum van Gáldar. Als u met het gezin reist, is het leuk om de buurt te verkennen met het toeristentreintje, dat in de zomermaanden rijdt.

Lengte
80 m
Parking
Restaurant
Showers
WC
Public transport
Solo en verano
Viento
Oleaje moderado
Localidad
Gáldar

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Duurzaamheid
Sostenibilidad
  • Laat nooit afval, van welke aard ook, achter in de omgeving, ook geen sigarettenpeuken. Voedselresten dragen bij tot de verspreiding van knaagdieren en verwilderde katten.
  • Werp geen voorwerpen of afval van welke aard ook weg in zee.
  • Respecteer de dieren, val ze niet lastig en voer ze niet. Als u een gewond dier ziet, kunt u het alarmnummer 112 bellen. Pluk geen bloemen of planten.
  • Raap geen stenen of andere voorwerpen uit de natuur op en neem ze ook niet mee. Gelieve ze niet te stapelen om de helaas beroemde "torens" te maken.
  • Gebruik geen zeep in de douches die beschikbaar zijn bij de strandtoegangen.
  • Gebruik liever zonnebrandcrèmes die het mariene milieu respecteren.
  • Op de meeste stranden zijn huisdieren verboden. Verzeker u ervan dat u ze mag meenemen.
  • Probeer de rust van de omgeving niet te verstoren met buitensporig lawaai (harde muziek, geschreeuw...) of storende activiteiten zoals balspellen.
Labels
Etiquetas
2
9
262
262
10045