De vulkaan van San Antonio

Een raam met zicht op het universum in het zuiden van La Palma

Het uitzichtpunt van de vulkaan van San Antonio ligt in het zuiden van La Palma, in het gebied dat bekend staat als Cumbre Vieja, in Fuencaliente. Gedurende de dag biedt dit uitzichtpunt een spectaculair uitzicht op de krater en op de hellingen van de vulkaan, gedurende de nacht verandert het in een echt raam met uitzicht op het universum. Het astrologische uitzichtpunt van de vulkaan San Antonio ligt verder naar het zuiden in het gebied met de grootste scherpte voor het kijken naar de sterren.

Een uitzichtpunt dat ontworpen is om de beweging van de Zon te leren kennen.

Het ontwerp en de ligging van dit uitzichtpunt maken het mogelijk om de beweging en de ondergang van de Zon te leren kennen met behulp van een aantal banden die de verandering in het seizoen markeren. Het beschikt ook over een wegwijzer die naar de Poolster wijst en een hemelkaart welke samen helpen om de sterrenbeelden de Grote Beer en Cassiopeia te plaatsen. Het uitzichtpunt van de vulkaan San Antonio ligt op een hoogte van 633 meter boven zeeniveau en heeft een bezoekerscentrum.

Altitude
600 m
Protected sky
Zone met goede zichtbaarheid
Information panels
Observatory
Parking
Protected natural space
Localidad
Fuencaliente

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Duurzaamheid
Sostenibilidad
- Laat nooit afval, van welke aard ook, achter in de omgeving, ook geen sigarettenpeuken. Voedselresten dragen bij tot de verspreiding van knaagdieren en verwilderde katten, die op hun beurt een ernstige bedreiging vormen voor in het wild levende dieren.
- Respecteer de dieren, val ze niet lastig en voer ze niet. Als u een gewond dier ziet, kunt u het alarmnummer 112 bellen. Pluk geen bloemen of planten.
- Raap geen stenen of andere voorwerpen uit de natuur op en neem ze ook niet mee. Gelieve ze niet te stapelen om de helaas beroemde "torens" te maken.
- Doof de koplampen van uw auto en gebruik geen zaklampen. Dit helpt de lichtvervuiling van de hemel tot een minimum te beperken.
- Respecteer en behandel de verschillende elementen (informatieborden, leuningen, zitplaatsen, verrekijkers en telescopen, enz.) als u zich op een sterrenwacht bevindt.
- Wees zo stil mogelijk of spreek zachtjes. Dit maakt de ervaring plezieriger.
5
10
262
10045