Sterren kijken vanuit Llanos de Garañón

Kamperen om naar de sterrenhemel te kijken op de bergtoppen van Gran Canaria

Gelegen in Tejeda, op 44 kilometer ten zuidwesten van de hoofdstad van het eiland Gran Canaria, is Llanos de Garañón een goede plek om naar de hemel te kijken. Dit natuurlijke platform dat gemakkelijk over de weg bereikbaar is, ligt op 1.700 meter hoogte. Het uitzichtpunt heeft een beperkte capaciteit maar dichtbij zijn er verschillende kampeerterreinen die voorzien zijn van hutten. Vanwege de hoogte en de invloed van de wind raadt men aan om warme kleding mee te nemen.

Zoek de stralende sterren van het noordelijk halfrond

Kijken naar het zuidwesten, zijn vooral de eerste nachten van de lente bijzonder fraai, wanneer men de grootste concentratie van stralende sterren van het noordelijk halfrond ziet. Het is de Winterzeshoek, zeven sterren die in deze tijd van het jaar reizen om zich beneden de westelijke horizon te verbergen. In de richting van de klok, te beginnen bij de twee hoogste sterren, Castor en Pollux, kan men Capella, Aldebaran, Rigel, Sirius en Procyon zien, van de respectievelijke sterrenbeelden Tweelingen, Voerman, Stier, Orion, Grote Hond en Kleine Hond.

Altitude
1.700 m
Protected sky
Zone met goede zichtbaarheid
Information panels
Protected natural space
Localidad
Caserío Llanos de la Pez

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Duurzaamheid
Sostenibilidad
  • Laat nooit afval, van welke aard ook, achter in de omgeving, ook geen sigarettenpeuken. Voedselresten dragen bij tot de verspreiding van knaagdieren en verwilderde katten, die op hun beurt een ernstige bedreiging vormen voor in het wild levende dieren.
  • Respecteer de dieren, val ze niet lastig en voer ze niet. Als u een gewond dier ziet, kunt u het alarmnummer 112 bellen. Pluk geen bloemen of planten.
  • Raap geen stenen of andere voorwerpen uit de natuur op en neem ze ook niet mee. Gelieve ze niet te stapelen om de helaas beroemde "torens" te maken.
  • Doof de koplampen van uw auto en gebruik geen zaklampen. Dit helpt de lichtvervuiling van de hemel tot een minimum te beperken.
  • Respecteer en behandel de verschillende elementen (informatieborden, leuningen, zitplaatsen, verrekijkers en telescopen, enz.) als u zich op een sterrenwacht bevindt.
  • Wees zo stil mogelijk of spreek zachtjes. Dit maakt de ervaring plezieriger.
2
10
262
10045