Oriëntatiekaart Las Raíces

Oriëntatieloop in de bossen van Tenerife

Via een afslag van de baan La Esperanza die naar de majestueuze Teide leidt, komt u bij dit spectaculaire Canarische dennenbos (noordoosten van Tenerife). In de buurt ligt La Laguna (Erfgoed van de Mensheid) en het plaatsje La Esperanza, waar de bezoeker alle nodige diensten en voorzieningen kan vinden. De Canarische den is een endemische naaldboom van de eilanden die opmerkelijk vuurvast is en voor een hoge natuur- en milieuwaarde zorgt.

Canarisch dennengebied

Hoewel er ook gebieden met dicht struikgewas te vinden zijn, biedt het grootste deel van de kaart een aangenaam parcours door dennenbossen, grillige landschappen en forse hoogteverschillen, kliffen en rotsgebieden. Het betreft een uitgestrekt traject met heel technische zones en ook een uitgebreid netwerk van wandelpaden, wat de planning van verschillende soorten trainingen mogelijk maakt afhankelijk van de nagestreefde doelstellingen en niveaus. Aan het einde van de tocht kunt u genieten van de recreatiezone die op de kaart staat of het historische centrum van het nabijgelegen stadje La Laguna ontdekken, waar u overdag een ruim cultureel aanbod vindt voor overdag en talrijke vrijetijdsactiviteiten voor 's avonds.

Parking
WC
Localidad
El Rosario
Downloadable files selection
Archivos
Imagen Archivo
Título Fichero
Mapa Las Raíces orientación de Tenerife
jpg

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Duurzaamheid
Sostenibilidad
- Laat nooit afval, van welke aard ook, achter in de omgeving, ook geen sigarettenpeuken. Voedselresten dragen bij tot de verspreiding van knaagdieren en verwilderde katten, die op hun beurt een ernstige bedreiging vormen voor in het wild levende dieren.
- Respecteer de dieren, val ze niet lastig en voer ze niet. Als u een gewond dier ziet, kunt u het alarmnummer 112 bellen. Pluk geen bloemen of planten.
- Raap geen stenen of andere voorwerpen uit de natuur op en neem ze ook niet mee. Gelieve ze niet te stapelen om de helaas beroemde "torens" te maken.
- Beoefen geen sporten buiten de toegestane gebieden.
1
257
13
262
10045