Charco del Viento

Vier natuurzwembaden voor alle leeftijden

Als je wilt genieten van lava omringd door de oceaan en de natuurzwembaden: hier zijn er vier. El Charco del Viento is de drukstbezochte badzone van La Guancha en één van de bekendste plassen. Het is de gemakkelijkst bereikbare plas van het noorden van Tenerife. Hoewel de Atlantische Oceaan zijn krachten soms doet gelden, kun je in deze schitterende enclave vol contrastrijke kleuren rustig zwemmen in de diverse inhammen. Sommige hebben zandstranden, andere rotsstranden, maar alle zijn ze ideaal om volop van de zon te genieten.

Baden met uitzicht op de Teide en de bananenbomen, met parkeergelegenheid in de buurt

In tegenstelling tot andere natuurzwembaden op de Canarische eilanden, kun je dit plekje van zon en zee heel gemakkelijk bereiken. Op de weg naar de plaats Icod de los Vinos, waar je prachtige vergezichten op de Teide hebt, leidt een geasfalteerde zijweg, aangeduid met de naam van de plas, je via de typische bananenboomgaarden naar een ruime parkeergelegenheid en de gerenoveerde trap naar een schat die je nog tien keer meer zal doen genieten.

Parking
Solarium
Kids zone
Sin vigilancia
Localidad
La Guancha

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Duurzaamheid
Sostenibilidad
- Laat nooit afval, van welke aard ook, achter in de omgeving, ook geen sigarettenpeuken. Voedselresten dragen bij tot de verspreiding van knaagdieren en verwilderde katten.
- Werp geen voorwerpen of afval van welke aard ook weg in zee.
- Respecteer de dieren, val ze niet lastig en voer ze niet. Als u een gewond dier ziet, kunt u het alarmnummer 112 bellen. Pluk geen bloemen of planten.
- Raap geen stenen of andere voorwerpen uit de natuur op en neem ze ook niet mee. Gelieve ze niet te stapelen om de helaas beroemde "torens" te maken.
- Gebruik geen zeep in de douches.
- Gebruik liever zonnebrandcrèmes die het mariene milieu respecteren.
- Probeer de rust van de omgeving niet te verstoren met buitensporig lawaai (harde muziek, geschreeuw...) of storende activiteiten zoals balspellen.
- In vele natuurzwembaden zijn huisdieren verboden. Verzeker u ervan dat u ze mag meenemen.
1
9
262
10045