Natuurmonument Bandama

Afdalen in een vulkaankrater op Gran Canaria

Afdalen in de krater van Bandama betekent een reis terug in de tijd van miljoenen jaren, naar de tijd dat enorme explosies van brandend grondwater deze indrukwekkende cirkel met een diameter van een kilometer open reten. Het ligt op 20 minuten rijden met de auto van Las Palmas in het noordoosten van het eiland Gran Canaria. Bandama is een werkelijk indrukwekkende plek met zijn diepe holte met inheemse bomen, zijn enorme afzetting van grijze vulkanische as en de steile rotswanden die de rand vormen.

Het beste uitzichtpunt op de krater van Bandama

Bij de steile rand van de krater verheft zich de 575 meter hoge piek van Bandama, de jongste kegelvormige vulkaan van Gran Canaria en zijn beste uitzichtpunt. Om in de krater af te dalen, moet men het kleine netwerk van wandelpaden gebruiken. Tijdens de afdaling naar de bodem, met een hoogteverschil van 170 meter, ontwaart men grotten die de oude dorpelingen gebruikten om graan te bewaren, perserijen voor de druiven die geteeld werden in Bandama en een paar huizen met een eeuwenoude historie.

Hoogte
574 m
Flora interest
Catering
Trekking routes
Public transport
Wildlife interest
Localidad
Santa Brígida

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Duurzaamheid
Sostenibilidad
  • Laat nooit afval, van welke aard ook, achter in de omgeving, ook geen sigarettenpeuken. Voedselresten dragen bij tot de verspreiding van knaagdieren en verwilderde katten, die op hun beurt een ernstige bedreiging vormen voor in het wild levende dieren.
  • Respecteer de dieren, val ze niet lastig en voer ze niet. Als u een gewond dier ziet, kunt u het alarmnummer 112 bellen. Pluk geen bloemen of planten.
  • Raap geen stenen of andere voorwerpen uit de natuur op en neem ze ook niet mee. Gelieve ze niet te stapelen om de helaas beroemde "torens" te maken.
  • Wandel niet buiten de toegestane gebieden en respecteer de borden op de paden. Als u van de toegestane paden afwijkt, kan dat schade aan het milieu toebrengen en ook gevaar opleveren voor u en uw medereizigers.
  • Maak geen vuur buiten de toegestane zones en wees extra voorzichtig in de zomermaanden.
  • Probeer de rust van de omgeving niet te verstoren met overdreven lawaai (luide muziek, geschreeuw...).
2
10
262
10045