De Garoé boom

De heilige boom van El Hierro

De Garoé boom bevindt zich op een plaats vol van magnetisme, in het dorp San Andrés in El Hierro. Aanbeden door de bimbaches (vroege bewoners van het eiland El Hierro, is de boom vandaag een symbool voor de identiteit van de eilanders. De bladeren van deze laurierboom konden genoeg water verzamelen om de gehele bevolking van El Hierro te bevoorraden, waardoor deze een heilige boom werd verklaard. In de XVII eeuw heeft een orkaan de boom verwoest en niet eerder dan 1949 werd deze vervangen door de huidige laurierboom.

Ontdek het centrum voor interpretatie en de Route van het Water

Deze plaats, een bron van legendes, beschikt vandaag over een klein centrum voor interpretatie, waar u alle informatie kunt vinden met betrekking tot deze heilige boom, vanaf haar historische en archeologische belang tot het fenomeen van de horizontale regen, dat ervoor verantwoordelijk is dat de Garoé boom water distilleert. De liefde ervoor is zo groot voor de bewoners van El Hierro door het geloof in de boom, dat zij haar een paar jaar geleden hebben geëerd met de creatie van de Route van het Water, een wandelpad van 16 kilometer lang dat vertelt over de geschiedenis van het water op het eiland.

Localidad
San Andrés

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Duurzaamheid
Sostenibilidad
- Maak geen flitsopnamen. Zij kunnen schade toebrengen aan werken van artistieke en culturele waarde.
- Gebruik afvalbakken en werp, voor zover mogelijk, eerder gescheiden afval in de daarvoor bestemde container. Eet geen voedsel in de tentoonstellingsruimten.
- Wees voorzichtig met uw rugzak of tas, zodat u tijdens uw bezoek niet tegen objecten stoot.
- Wees zo stil mogelijk of spreek zachtjes zodat andere bezoekers niet gestoord worden.
7
11
262
10045