Kitesurf op het strand van Famara

Kitesurf voor alle niveau's op Lanzarote

In het noordoosten van Lanzarote, vlakbij Teguise, bevindt zich het strand van Famara, de beste kitesurfplek van Lanzarote. Behalve de magnifieke windomstandigheden en de branding over het hele strand, wordt het aanbevolen voor alle niveau's. Deze plek, met gemakkelijke toegang, ligt onder het rif van Famara. Vlakbij bevindt zich Caleta de Famara, een vissersdorpje dat over faciliteiten beschikt voor kitesurfers zoals surfcamp, reparatie en de verkoop van materialen en scholen.

Een kitesurfplek ideaal om de voorwaarde van golven

Het Famara strand is een perfecte plek om de voorwaarde van golven, want het beschikt over meerdere pieken die in kracht toenemen bij de diepste gebieden. De golf is van het type beachbreak van zand en de beste winden komen uit het NO-N in de richting van de kust. Alhoewel kitesurf op elk moment van het jaar kan worden beoefend, is de wind tussen mei en september het meest constant en gunstig. Het wordt aanbevolen van deze plek te genieten bij laag- of halftij.

Localidad
Famara

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Duurzaamheid
Sostenibilidad
- Laat nooit afval, van welke aard ook, achter in de omgeving, ook geen sigarettenpeuken. Voedselresten dragen bij tot de verspreiding van knaagdieren en verwilderde katten, die op hun beurt een ernstige bedreiging vormen voor in het wild levende dieren.
- Werp geen voorwerpen of afval van welke aard ook weg in zee.
- Respecteer de dieren, val ze niet lastig en voer ze niet. Als u een gewond dier ziet, kunt u het alarmnummer 112 bellen. Pluk geen bloemen of planten.
- Raap geen stenen of andere voorwerpen uit de natuur op en neem ze ook niet mee. Gelieve ze niet te stapelen om de helaas beroemde "torens" te maken.
- Gebruik liever zonnebrandcrèmes die het mariene milieu respecteren.
3
259
13
262
10045