Fietsroute door het noordoosten van Gran Canaria

Een van de zwaarste “cols” van de Canarische eilanden

Het begin- en eindpunt van deze route is de prachtige haven van Agaete. Op deze circulaire route door het noordoosten van Gran Canaria ontdek je een van de meest ongerepte en afgelegen gebieden van dit eiland. Je wordt vanaf het begin al verrast door de Andén Verde-weg die je naar het dorpje San Nicolás voert door een landschap beheerst door de indrukwekkende Faneque-klif en het Tamadaba-massief dat bedekt wordt door het oudste dennenbos van het eiland. Maar dit is slechts een kleine opwarming om later een van de zwaarste “cols” van de Canarische eilanden te beklimmen.

Van de stuwmeren naar El Aserrador

Je rijdt nu over de “carretera de las presas”, een weg die langzaam omhoog kronkelt naar het hartje van het eiland met bekende bezienswaardigheden zoals de rotswanden van El Asserador. Weinig verkeer waagt zich op deze smalle bergwegjes. Langs meerdere kloven, rotsen en geërodeerde vulkanen doen we de dorpjes Tejeda en Artenara aan op deze weg die steeds dieper in het eiland doordringt. De afdaling naar de kust gaat via rustige secundaire wegen en brengt ons terug naar Agaete.

Distance
116 km
Hoogte
1500 m
Slope
3070 m
Is circular
Restaurant
Localidad
Puerto de Agaete

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Duurzaamheid
Sostenibilidad
- Laat uw vuilnis en sigarettenpeuken nooit achter. Neem alles mee. Laat ook geen voedsel in het milieu achter, want dat zou een toename van katten en ratten kunnen veroorzaken.
- Voer de dieren niet en laat ze met rust. Als u een gewond dier ziet, neem dan contact op met het alarmnummer 112.
- Neem geen stenen of andere natuurelementen uit de omgeving mee. Breng geen wijzigingen aan die deze elementen kunnen veranderen, zoals torens van stenen.
- Beoefen geen sporten buiten de toegestane gebieden.
2
257
13
262
10045