Concierto de FADO de Beatriz Felício

Tenerife

Evenement uit het verleden

03 November 2023

Islas

Tenerife

Descripción del evento

"“Muziek is bij mij geboren, niemand in mijn familie zingt. Fado was niet het soort muziek dat men thuis hoorde! Ik zing al sinds ik me kan herinneren, maar toen ik zeven jaar oud was, zag ik een show van Amália Rodrigues op RTP en hoorde ik voor het eerst Fado. Mijn ouders vertellen me dat ik midden in de kamer stond en probeerde te zingen wat ik hoorde. Aanvankelijk begrepen ze mijn smaak en mijn verlangen om Fado te zingen niet, maar ik vertelde ze al snel dat ik Fado-zangeres wilde worden.”

In de Fado-huizen, waar ze een jaar later naar toe ging, kreeg ze les van haar ouders en koos ze haar grote referenties: Amália Rodrigues, Fernanda Maria, Teresa Tarouca, Lucília do Carmo, Ana Moura en Carminho. Zo zette ze haar eerste stappen in wat haar eigen stijl zou worden.

Tegenwoordig zingt ze in verschillende bekende Fado-huizen: Mesa de Frades, Parreirinha de Alfama, Casa de Linhares – Bacalhau de Mollho, Fado Menor… Ze verscheen in televisieprogramma’s waaronder “Uma Canção Para Ti” in 2011, “Grande Prix de Fado” en “The Voice Portugal” in 2015 en op het “Festival da Canção” in 2017. Op 23-jarige leeftijd zijn psychologie en Fado haar grote passies. Beatriz verdeelt haar tijd tussen studies, fadohuizen en concerten.

Ze zingt met de frisheid van een jonge stem en creëert, met één voet in de traditie, een unieke identiteit die alleen van haar is! Ze belichaamt de nabije toekomst van de grote Fado en de traditionele wortels ervan.
"

Categorie

Categoría del evento

Muziek

Leeftijd

Prijs

Controleer de pagina met evenementen/tickets

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Contenido
Logos React