La Verbena de la Paloma

Gran Canaria

21 to 22 September

Islas

Gran Canaria

Descripción del evento

"La Verbena de La Paloma' is de sainete bij uitstek die de essentie van het populaire festival van Madrid op 15 augustus samenvat. Tijdens deze viering vieren zowel de lokale bevolking als bezoekers het feest van de Virgen de la Paloma, met scènes van liefdesaffaires en jaloezie die in elke hoek en op de pracht van elk plein opduiken. Alles is onberispelijk gedramatiseerd en op muziek gezet, in een dramaturgie die dit korte werk tot een van de kostbaarste juwelen van Zarzuela maakt. Het bezit het onderscheidende kenmerk van de grote titels: het blijft verrassen en altijd ontroeren.

Dit werk, het meest populaire van het Spaanse lyrische genre, gemaakt door de grote maestros Ricardo de la Vega en de Salamanca-componist Tomás Bretón, ging in première op 17 februari 1894 in het Teatro Apolo in Madrid. Nu wordt het uitgevoerd in het Teatro Pérez Galdós door het Orquesta Sinfónica de Las Palmas, onder leiding van Rafael Sánchez Araña.

Met 'La Verbena de La Paloma' opent voor het derde jaar op rij de XXXII Temporada de Zarzuela de Canarias in het Teatro Pérez Galdós."

Categorie

Categoría del evento

Muziek

Leeftijd

Prijs

Controleer de pagina met evenementen/tickets

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Contenido
Logos React