Tot slot, vier korte vragen: Hoe zou je de Canarische Eilanden in één woord omschrijven? Rustig. Je favoriete plek? De atletiekbaan waar ik elke dag ben. Je top 3 met stranden. Ik blijf niet op één plek, ik ga liever op excursie. Wat mogen we niet missen?

Patrick Lange, tweevoudig wereldkampioen Ironman, kan met trots zeggen dat hij de eerste atleet was die onder de acht uur finishte in wat wordt beschouwd als de zwaarste race ter wereld: KONA. De triatleet heeft getraind op Gran Canaria en Lanzarote, eilanden die hij omschrijft als "perfect voor trainen in de winter en met alles wat nodig is om een geweldige trainingsbasis te zijn".

Contenido

Voor degenen die je niet kennen, vertel ons kort wie Patrick Lange is en wat jouw relatie met sport is. Hoe ben je begonnen en wat zijn de grootste successen die jij als beroepssporter behaald hebt?

Ik begon met triatlon toen ik 15 jaar was. Ik kwam min of meer bij toeval in deze sport terecht, maar ik was er gelijk enthousiast over.

Tot nu toe zijn mijn grootste prestaties als professioneel atleet twee keer winnaar van de wereldkampioenschappen Ironman (2017 en 2018), plus winnaar van de Challenge Roth in 2021.

ID
me-quote-20bf87f6-0c84-4efa-9356-392ccb0220c0
Cita

Als je het goed doet in de wedstrijden op de Canarische Eilanden, is de kans groot dat je goed voorbereid bent om deel te nemen in Kona.

Autor

Patrick Lange

Alineación texto
Derecha
Imagen
Contenido

Na je vierde plaats op de 'Anfi - Challenge Mogán Gran Canaria' en jouw overwinning in de Ironman Tulsa in 2021, maak je je comeback na een paar zware jaren waarin je niet in je beste vorm verkeerde. In topvorm zijn hangt voor een groot deel af van een goed geplande trainingsroutine, kun je beschrijven hoe jouw routine er doorgaans uitziet?

Ik sta meestal om 6 uur ‘s morgens op om me klaar te maken voor de eerste sessie van de dag: zwemmen. Afhankelijk van of het een eenvoudige zwemtraining of een intervaltraining is, neem ik een licht ontbijt of alleen koffie. Later na het zwemmen neem ik mijn tweede ontbijt en geniet van wat vrije tijd, il schrijf wat e-mailtjes en bel met een paar mensen. Rond 10 uur maak ik me klaar voor een fietstocht van 2 tot 3 uur. Als ik thuiskom, ga ik lunchen en doe ik nog wat werk voor mijn bedrijf.

Soms moet ik nog een rondje hardlopen, wat ik dan vlak voor het avondeten doe. Ik eet rond 19.00 uur en probeer voor 22.00 uur naar bed te gaan, omdat ik de volgende dag weer vroeg op moet. Dat is min of meer de trainingsroutine die ik tijdens het seizoen aanhoud.

 

Imagen
Contenido

Je kwam in 2019 voor het eerst naar Gran Canaria. Je had daartoe besloten omdat je nieuwe impulsen voor je voorbereidingen nodig had. Hoe was dat eerste bezoek en wie heeft je over de eilanden verteld? Voldeed je verblijf op de Canarische Eilanden aan de verwachtingen? Wat onderscheidt, volgens jou, de Canarische Eilanden van andere trainingsbestemmingen waar je geweest bent?

Gran Canaria is ongetwijfeld een van mijn favoriete plaatsen om te trainen. De bergen en de wind maken van iedereen een sterke fietser! Veel professionele wielrenners vertelden me dat ze graag trainden op Gran Canaria, dus ik dacht dat daar een kern van waarheid in moest zitten.

De Canarische Eilanden zijn de perfecte plek om te trainen wanneer het in Oostenrijk en Duitsland winter is, aangezien de weersomstandigheden perfect zijn en het gemakkelijker is om al die kilometers te fietsen met wat zon.

Je hebt ook getraind in Lanzarote, waar je in Club La Santa verbleef. Waarom is deze club een goede optie voor professionele atleten?

Club La Santa heeft echt alles wat je nodig hebt voor een geweldig trainingskamp: twee zwembaden, een fitnessruimte, een lagune waar je kunt hardlopen en mensen die koken en schoonmaken. Bovendien zijn de mensen daar heel vriendelijk en ze verwelkomen je met open armen en een glimlach op hun gezicht.

ID
me-quote-1acca94e-fdf0-4223-9f69-bbe1e987aa76
Cita

Gran Canaria is ongetwijfeld een van mijn favoriete plaatsen om te trainen. De bergen en de wind maken van iedereen een sterke fietser!

Alineación texto
Centro
Imagen
Contenido

2022 is het jaar waarin jouw biografie "Becoming Ironman" is verschenen; heb je daarin verwijzingen naar de Canarische Eilanden opgenomen?

Als je besluit het te lezen, kom je vast en zeker een hoofdstuk tegen over Anfi - Challenge Mogán Gran Canaria!

Nu je het er toch over hebt, je hebt ook meegedaan aan de "Anfi - Challenge Mogán Gran Canaria" ter voorbereiding op je deelname in Kona, de zwaarste Ironman-race ter wereld. Waarom heb je voor deze race als training gekozen? Ken je andere wedstrijden op de Canarische Eilanden die andere professionele atleten kunnen gebruiken om te trainen voor grote evenementen?

Er zijn heel wat leuke wedstrijden op de Canarische Eilanden die je als doelen kunt gebruiken om in topconditie naar Kona te komen. Ze zijn allemaal zwaar, met harde wind, hoge temperaturen of uitdagende fietsparcoursen. Als je het goed doet in de wedstrijden op de Canarische Eilanden, is de kans groot dat je goed voorbereid bent om deel te nemen in Kona.

Imagen
Contenido

Wat zijn jouw favoriete plekjes op de Canarische Eilanden?

Er zijn zoveel mooie plekken op deze eilanden! Ik ben blij als ik dicht bij de zee ben met een ijssalon in de buurt ;)

Wat zijn jouw favoriete natuurgebieden op de eilanden waar je getraind hebt?

Het nationale park Timanfaya is een goede keuze!

Hoe zou je de Canarische Eilanden in één woord omschrijven?

Uitzonderlijk mooi (je moet dit als één woord lezen ;))

Een aanrader voor wie de eilanden bezoekt.

Ik zou zeggen: Bezoek zoveel mogelijk verschillende plaatsen en geniet van het heerlijke eten op de eilanden!