Natuurlijk welzijn op de Canarische Eilanden

Revitaliseren in het beste klimaat ter wereld

De Canarische Eilanden zijn de ideale bestemming om zich van binnen en van buiten te verwennen in uitzonderlijke omstandigheden. Naast een breed aanbod van wellnesscentra, beschikken de eilanden over vier natuurlijke therapeutische hulpbronnen die van de eilanden een heuse openlucht spa maken: water, lucht, zon en zand.

Contenido

De explosieve natuur van de eilanden en de langdurige ervaring met wellnesstoerisme maken de spa tot de ideale plek om nieuwe energie op te doen en ontspanning te combineren met een onvergetelijke vakantie. 

Contenido

Vitamine D bevordert de opname van calcium en voorkomt ziekten zoals osteoporose, hoge bloeddruk en spierpijn. Het is bewezen dat het lichaam na blootstelling aan zonlicht vitamine D aanmaakt. Daarom zijn de Canarische Eilanden, waar weinig regen valt en de zon volop schijnt, de ideale plaats om opgewekt, goedgehumeurd en "vitaal" te zijn. 

Contenido

Zeewater, en met name dat van de Atlantische Oceaan, bevat 89 elementen die in ons organisme aanwezig zijn, alsmede vitaminen en micro-organismen die antimicrobiële en hormonale stoffen afgeven die door de huid worden opgenomen zodat zij daarvan kan profiteren. Zwemmen in de zee verbetert huidproblemen zoals acne, dermatitis en wonden. Bovendien bevordert het de afvoer van gifstoffen en ontspanning.

Contenido

De zeebries die de Canarische kusten bereikt zit boordevol minerale zouten en negatieve ionen met een ontspannende en ontgiftende werking en werkt daardoor zeer zuiverend op het ademhalingsstelsel en op de voeding en hydratatie van de huid.

Contenido

Het zand op het strand is geïmpregneerd met zeezout en is daarom één van de belangrijkste actieve bestanddelen in de behandelingen van veel wellnesscentra. Het door de zon opgewarmde zand is heilzaam bij reuma, artritis en zenuwpijnen, het is een uitstekende natuurlijke scrub en een uitstekende ondergrond om te wandelen, de bloedsomloop te activeren en de benen te oefenen.

Contenido

Op de hele archipel vindt u een breed aanbod van wellnesscentra met de nieuwste innovaties op het gebied van behandelingen en een professionele en vriendelijke service, waardoor ze een referentiepunt voor gezondheid en ontspanning zijn. De meeste van deze centra maken bij hun therapieën gebruik van de natuurlijke hulpbronnen van de eilanden, in combinatie met andere alternatieve technieken om een maximaal welzijn tijdens hun behandelingen te bieden. 

Vier revitaliserende behandelingen met natuurlijke elementen van de Canarische Eilanden.

Contenido

De vulkanische aarde van de Canarische Eilanden, rijk aan geothermisch water, mineralen en oligo-elementen, vormt de basis van één van de bekendste therapieën. Rechtstreeks op het lichaam aangebracht in de vorm van klei, bevorderen zij het uiterlijk van de huid en hebben zij een gunstige invloed op artritis, ontstekingen en spataderen.

Contenido

Deze therapie maakt gebruik van de verschillende elementen uit de zee, tezamen of afzonderlijk, als basis: water, algen, modder en andere stoffen uit mariene organismen. De centra die dit aanbieden, verzamelen het water aan de kust, steriliseren het en verhitten het om het toe te passen in de vorm van baden, douches of drukstralen die onder meer stress verminderen, het herstel van bloedvaten bevorderen en lichaamsvet doen afnemen.

 

Contenido

De aloë vera van de Canarische Eilanden, die hier van nature groeit en dankzij het klimaat veel voorkomt, is van uitstekende kwaliteit. Deze therapie, die zeer weldadig is voor de huid, wisselt de lichaamsreiniging met melk en tonic af met een peeling, pakkingen en een ontspannende massage met alle eigenschappen van aloë, die de laatste puntjes op de i zet.

Contenido

Wijntherapie is een behandeling waarbij de antioxiderende eigenschappen van druiven en wijn worden gebruikt voor grondige reiniging, zuivering en voeding van de huid. Haar esthetische voordelen zijn duidelijk zichtbaar, zowel op het gezicht als op het lichaam. In de vorm van thermale baden, wraps of peelings wordt druivensap op de huid aangebracht om van de anti-aging eigenschappen te profiteren.