Jandía, een paradijselijke plek om even een pas op de plaats te maken en bij te komen

Uitgestrekte en paradijselijke stranden, rust, kalmte en een spectaculair landschap maken van Jandía een unieke plek om langere tijd te verblijven en op elk moment van het jaar te genieten van het klimaat van de Canarische Eilanden.

Jandía ligt in het zuiden van Fuerteventura en biedt de bezoeker de mogelijkheid van een verblijf van langere duur, genietend van kilometers witte zandstranden, hotels van uitzonderlijke kwaliteit en de charme van het dorpje Morro Jable, van waaruit je ‘s avonds bij een aangename temperatuur de onmetelijkheid van de oceaan kunt aanschouwen of over de lange kustboulevard kunt wandelen.

Contenido

De natuurliefhebbers die er even uit willen zijn en een vitale rust zoeken vinden in dit deel van het eiland de ideale locatie, op slechts een paar uur van de belangrijkste Europese steden en al vele jaren door buitenlanders verkozen als ideale plek om er langere tijd door te brengen.

Contenido

Om Jandía te beschrijven, moet zeker het Natuurpark worden genoemd, een van de grootste op de Canarische Eilanden. Bezoekers vinden hier een beschermd gebied met duinen, lagunes en ongerepte stranden van een verbazingwekkende schoonheid. Twee van de meest bekende zijn Cofete en Sotavento.

Contenido

Cofete is een strand met een lengte van meer dan 10 kilometer waar de tijd stil is blijven staan en de bezoeker wordt meegevoerd naar een wereld van een andere planeet. In een vrijwel ongerepte en onbewoonde omgeving laat deze plek mensen die er voor de eerste keer komen stomverbaasd staan vanwege het spectaculaire landschap.

Wandelen over het zand van Cofete terwijl je de omgeving in je opneemt is een unieke ervaring, waarbij de bezoeker kan genieten van een overweldigende stilte die alleen doorbroken wordt door het razen van de golven.

Contenido

Een van de weinige gebouwen die in dit gebied te zien zijn, is een oud herenhuis op een verhoogd gedeelte van het strand, het Winterhuis, met een geschiedenis die vele legenden kent, die je kunt lezen op deze website.

Als de bezoeker geen eigen vervoersmiddel heeft of op een andere manier naar Cofete wil gaan, kan hij gebruik maken van de reguliere vervoersdienst van Fuerteventura (TIADHE) met een lijndienst die Morro Jable met dit deel van Jandía verbindt. Het strand heeft ook een klein restaurant waar je kunt genieten van heerlijke verse vis of geitenvlees, een van de typische gerechten van Fuerteventura.

Wandelliefhebbers kunnen Cofete ontdekken door het wandelpad te nemen dat begint in de Gran Valle, een route van iets meer dan zes kilometer die de bezoekers een spektakel voor de zintuigen biedt.

Contenido

Aan de andere zijde van het schiereiland van Jandía ligt het strand van Sotavento, een ander voorbeeld van ruige schoonheid met spectaculaire en uitgestrekte gebieden met wit zand en kristalhelder water.

Deze paradijselijke enclave, de meest gefotografeerde plek op Fuerteventura, bestaat eigenlijk uit vijf stranden: La Barca, Risco del Paso, Mirador, Malnombre en Los Canarios.

Contenido

In dit gebied waait het vaak, wat een gunstige klimatologische voorwaarde is voor het organiseren van de wereldkampioenschappen windsurfen en kitesurfen, sporten die uiteindelijk een hobby kunnen worden voor degenen die zich voor langere tijd in dit gebied vestigen. Hoewel vele delen van deze stranden ongerept zijn, kunnen bezoekers hier genieten van diensten zoals de verhuur van materiaal voor de beoefening van watersporten of kleine horecagelegenheden, evenals nabijgelegen hotels.

Contenido
Contenido

Morro Jable, een klein kustdorpje, verwelkomt de bezoeker als toegangspoort tot Jandía en als een van de mogelijkheden om tot rust te komen tijdens een verblijf op het eiland.

Deze levendige maar tegelijkertijd ook vredige en rustige badplaats is met het openbaar vervoer perfect verbonden met de overige plaatsen op het eiland en maakt het ook gemakkelijk om andere eilanden van de archipel te leren kennen, omdat de haven directe verbindingen heeft met Gran Canaria en Tenerife.

Contenido

Het kan haast niet anders maar Jandía biedt ook de overheerlijke gastronomie van Fuerteventura. Als er één product is dat de grenzen van Fuerteventura heeft overschreden en dat elke bezoeker geproefd moet hebben, dan is het wel de geitenkaas.

De verfijnde smaak van de kaas heeft internationale erkenning gekregen en de kwaliteit wordt sinds 1996 gegarandeerd door de oorsprongsbenaming. Dit product is verkrijgbaar in verschillende soorten: verse, jong belegen, belegen, met gofio en met verse peper, wat de meest bekende soorten op de markt zijn.

Als je meer wilt weten over de gewaardeerde kazen van Fuerteventura, kun je een bezoek brengen aan het Museo del Queso Majorero, dat in de plaats Antigua ligt.

Contenido

De website talkfuerteventura.com is een zeer interessante optie voor de tijdelijke bewoner in Jandía, want hier is veel nuttige informatie over Fuerteventura te vinden en een forum waaraan iedereen kan deelnemen die vragen of twijfels heeft. Op deze pagina vinden we allerlei soorten informatie: gezondheid, huurwoningen, evenementen, enz. Het is een zeer waardevolle bron voor mensen die Fuerteventura hebben gekozen als plek om er langere tijd te verblijven.

Contenido

Het schiereiland van Jandía, een natuurlijk gebied van buitengewone schoonheid op het zuidelijke puntje van Fuerteventura, is voor veel buitenlanders een favoriete plek geworden om langere perioden buiten hun land door te brengen, terwijl ze kunnen genieten van het klimaat van de Canarische Eilanden.