De beste straatmarkten op de Canarische Eilanden

Kunstnijverheid, gastronomie, antiek en nog zo veel meer

De altijd milde en aangename temperaturen en de lange zonovergoten dagen nodigen u uit om wandelingen te maken en te genieten van de straten en pleinen van de Canarische Eilanden. Daarom zijn straatmarkten een veel voorkomend fenomeen op de hele archipel.

Rondsnuffelen op deze gezellige straatmarkten is een waar genoegen. Hier komt u werkelijk van alles tegen: Canarische kunstnijverheid, gastronomische producten, antiek, handgemaakte juwelen, stijlvolle accessoires, originele geschenken en kleding of tweedehands meubelen.

Een bezoek is ook een manier om de Canarische cultuur, de dorpen en de prachtige historische centra te ontdekken.

Contenido

In het noorden zijn twee markten een absolute must: de straat- en ambachtsmarkt van Tegueste, een van de bekendste en populairste van het eiland, die op zaterdag en zondag van 8.00 tot 14.00 uur geopend is, en de straatmarkt van Tacoronte, met bijna honderd kraampjes en ook in het weekend geopend met dezelfde openingstijden. Beide markten bieden een uitstekende selectie van seizoensfruit en -groenten, biologische producten, wijnen van lokale wijnhuizen, Canarische kazen, taarten, traditioneel gebak, honing, bloemen, planten en lokaal ambachtswerk. En alles is vers en komt rechtstreeks van het land bij de consument.

Contenido

De straatmarkt van Los Cristianos in het zuiden, is één van de grootste van de Canarische Eilanden met een grote aantrekkingskracht voor toeristen en een bijzondere charme omdat de markt aan het strand ligt. Elke zondag, van 9.00 tot 15.00 uur, wordt het een bedevaartsoord voor honderden mensen die in een zeer levendige en feestelijke sfeer een ander soort dag willen doorbrengen op zoek naar ambachtelijke producten, koopjes, imitaties en planten.

Contenido

De straatmarkt van Teror is de oudste van de Canarische Eilanden. De twee eeuwen geschiedenis maken het een verplichte attractie op Gran Canaria. Gelegen in het historische centrum, is de ontdekking ervan als een wandeling door de geschiedenis en voert ons terug naar een ander tijdperk. Op deze markt, die op zondag van 9.00 tot 15.00 uur wordt gehouden, vindt u allerlei ambachtelijke producten, gebak, traditionele klederdracht, religieuze artikelen, met name die van de Virgen del Pino, de beschermheilige van Gran Canaria, en zelfs de beroemde chorizo uit Teror, een geliefde plaatselijke delicatesse.

Contenido

De straatmarkt van Vegueta, in het historische centrum van Las Palmas de Gran Canaria, is een andere aanrader. Slenteren door deze sfeervolle wijk met koloniale huizen tot aan de markt, gelegen aan de Plaza del Pilar Nuevo, is ongetwijfeld een goed idee voor een zondagochtend. Naast kunstnijverheid, fruit, bloemen en planten, of traditionele klederdracht en aardewerk, kunt u van 10.00 tot 14.00 uur genieten van folkloristische optredens en kinderattracties. Een beetje van alles op deze zeer originele en kleurrijke markt.

Contenido

Eén van de populairste markten op Fuerteventura is de Mercado de las Tradiciones in La Oliva. Deze markt, die op dinsdag en vrijdag van 10.00 tot 14.00 uur wordt georganiseerd, biedt lokale producten zoals Majoraans kantwerk, ambachtelijke producten, mojos, huisgemaakte jam en zelfs olieverfschilderijen en originele collages. 

Contenido

Op het eiland La Palma wordt elke zondag van 9.00 tot 14.00 uur op de Plaza de Sotomayor, te midden van bananenplantages en statige herenhuizen, de straatmarkt Los Llanos de Argual geopend. 

Contenido

De straatmarkt van Villa de Mazo, ideaal voor originele cadeaus en om het authentieke La Palma te ontdekken, vindt plaats op zaterdag van 9.00 tot 16.00 uur en op zondag van 9.00 tot 13.00 uur. Hier vindt u handgemaakte juwelen, traditioneel aardewerk en sigaren tegen de beste prijzen. Een korte pauze om de beroemde guarapo de caña (sap van suikerriet) te proeven is een waar genot, zelfs voor de meest veeleisende fijnproevers.

Contenido

De straatmarkt van Puntagorda, gelegen in het noorden van het eiland La Palma, is befaamd om zijn biologische producten. Op zaterdag van 15.00 tot 19.00 uur en op zondag van 11.00 tot 15.00 uur kunnen bezoekers allerlei levensmiddelen rechtstreeks van de boer kopen: honing, wijn, brood, gebak, kaas, cakes, mojos... En daarbij komt nog het betoverende landschap. Met een vrijetijdspark midden in de natuur is het de uitgelezen plek voor een dagje uit met het gezin.

Contenido

Voor velen is de beroemde straatmarkt van Teguise, gelegen in het noorden van Lanzarote en die elke zondag van 9.00 tot 14.00 uur in het historische centrum van dit dorp wordt georganiseerd, één van de beste van de Canarische Eilanden.

Contenido

De bijna zes eeuwen lange geschiedenis en de meer dan 400 kraampjes, maar ook de sfeer, de livemuziek en de bars en tavernes maken het tot een unieke plek die een bezoek meer dan waard is. Hier vindt u van alles wat: kunstnijverheid, keramiek, kleding, lokale wijnen, Canarische kazen, lederwaren en souvenirs.

Contenido

De vlooienmarkt van Valle Gran Rey is de beste plek om vintage artikelen, handgemaakte sieraden en andere interessante tweedehands artikelen te kopen. Elke zondag van 9.00 tot 15.00 uur biedt deze kleine vlooienmarkt naast het busstation in Valle Gran Rey op het eiland La Gomera tweedehands platen, films, boeken en tijdschriften, maar ook kleding, accessoires, natuurstenen en schilderijen. Een must voor liefhebbers van de vintage stijl.

Contenido

De straatmarkt van Frontera heeft die authentieke sfeer die zo kenmerkend is voor het eiland El Hierro. Omgeven door de groene hellingen van de vallei van El Golfo is het de perfecte plaats om te genieten van de kwaliteit van de producten van het eiland of om typisch ambachtelijk werk van El Hierro te vinden, zoals voorwerpen gemaakt van hout van de jeneverbes, mandenmakerswerk, banketbakkerswerk of kleding. Een evenement dat plaatsvindt op zondagen van 8.00 tot 14.00 uur, met livemuziek, optredens en groenten- en fruitworkshops. Op de tweede zaterdag van elke maand wordt op hetzelfde terrein een plaatselijke vlooienmarkt gehouden.