Dorp van Tinor

Het kleinste dorp van El Hierro

Tinor is het kleinste dorp van de Canarische Eilanden. Gelegen in het noordoosten van El Hierro, heeft dit dorp een bijzondere charme die uitgaat van haar verzorgde traditionele huizen, gemaakt van zwart vulkanisch gesteente en vlakke tegels in engelse stijl. De witte kleur van veel huizen staat in contrast met de groene tinten van het landschap rondom de stad. Bijna verborgen achter een heuvel op enkele kilometers van de hoofdstad van El Hierro, is Tinor een juweeltje dat uitnodigt haar te kennen.

Een pittoresk gehucht doorkruist door de afdaling van de Virgen de los Reyes

Door Tinor passeert de beroemde Bajada de la Virgen de los Reyes, een van de belangrijkste processies van de archipel. Om het dorp te bereiken hebben we af te wijken van de weg die leidt van Valverde naar San Andrés en El Pinar. Maar het is de moeite waard deze schilderachtige plek te bezoeken die de perfecte postkaart lijkt. Om het te ontdekken, niets beter om de auto te parkeren, langs de straten lopen en de zuiverheid van een volledig landelijke omgeving bewonderen. Essentieel om de camera mee te nemen.

Localidad
Valverde

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Duurzaamheid
Sostenibilidad
- Laat nooit afval, van welke aard ook, achter in de omgeving, ook geen sigarettenpeuken. Voedselresten dragen bij tot de verspreiding van knaagdieren en verwilderde katten, die op hun beurt een ernstige bedreiging vormen voor in het wild levende dieren.
- Werp geen voorwerpen of afval van welke aard ook weg in zee.
- Respecteer de dieren, val ze niet lastig en voer ze niet. Als u een gewond dier ziet, kunt u het alarmnummer 112 bellen. Pluk geen bloemen of planten.
- Raap geen stenen of andere voorwerpen uit de natuur op en neem ze ook niet mee. Gelieve ze niet te stapelen om de helaas beroemde "torens" te maken.
- Behandel het historisch en cultureel erfgoed van de plaats, evenals voor de verschillende elementen van het openbaar meubilair (informatiepanelen, leuningen, zitplaatsen, verlichting...) met respect en zorg.
7
9
262
10045