La Esperanza

Dit parcours is centraal gelegen in het beschermd natuurgebied van Las Lagunetas.

Het parcours met vertrekpunt in Las Raices start met een doorlopende klim langs kliffen met een uitzicht over het oosten van het eiland en loopt tot bij Las Laguneta over het Los Ovejeros spoor. Bij het passeren van Fayal voert de afdaling u langs de westelijke klif en stijgt en daalt enkele keren alvorens terug te keren naar het beginpunt.Deze route loopt door een bebost gebied dat bestaat uit Canarische dennen en eucalyptusbomen. De paden zijn dus bezaaid met dennennaalden, wat betekent dat sommige delen vrij glad kunnen zijn en dus technischer bij natte weersomstandigheden. Vanaf de hoogst gelegen delen van het traject heeft u een prachtig uitzicht op de Teide.

Over het algemeen beschikt deze route over prachtige vegetatie en is goed uitvoerbaar. Het opmerkelijke aan deze route is dat men beide zijdes van het eiland ziet met als kers op de taart de prachtige Teide.

Distance
30 km
Negative slope
1.600 m
Positive slope
1.600 m
Localidad
El Rosario
Downloadable files selection
Archivos
Imagen Archivo
Título Fichero
La Esperanza
pdf
Imagen Archivo
Título Fichero
La Esperanza
zip

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Duurzaamheid
Sostenibilidad
- Laat uw vuilnis en sigarettenpeuken nooit achter. Neem alles mee. Laat ook geen voedsel in het milieu achter, want dat zou een toename van katten en ratten kunnen veroorzaken.
- Voer de dieren niet en laat ze met rust. Als u een gewond dier ziet, neem dan contact op met het alarmnummer 112.
- Neem geen stenen of andere natuurelementen uit de omgeving mee. Breng geen wijzigingen aan die deze elementen kunnen veranderen, zoals torens van stenen.
- Beoefen geen sporten buiten de toegestane gebieden.
1
257
13
262
10045