Klimmen in Barranco del Agua

Goed uitgeruste routes in Puntallana

Een landschap dat zeker de moeite waard is, is de barranco del Agua, ten noordwesten van La Palma. Dit beschermde gebied voldoet aan de beste voorbeelden van bestaande Cardonal op het eiland en is de ideale setting voor het beoefenen van sportklimmen. Het gebied, gelegen in de gemeente Puntallana, is uitstekend. Het beschikt over 140 goed ingerichte routes ingericht door lokale klimmers met verticale muren die 40 meter kunnen bereiken.

Basalt stenen in de muur van de Ferrata

Dit gebied, herkenbaar omdat het van een tunnel onder de weg voorzien is met kunstmatige dammen, kan het hele jaar beklommen worden, maar in de winter is gewoonlijk een beetje vochtig. Voor een aantal van haar routes moet beroep worden gedaan door geïnstalleerde ladders en draden, omdat de rotsen, uit iets knapperig basalt in bepaalde sectoren (met name op de muur van La Ferrata), bijna ongenaakbaar zijn aan de onderkant. Om deze reden moet je altijd een helm dragen, vooral langs de grond.

Localidad
Puntallana

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Duurzaamheid
Sostenibilidad
- Laat uw vuilnis en sigarettenpeuken nooit achter. Neem alles mee. Laat ook geen voedsel in het milieu achter, want dat zou een toename van katten en ratten kunnen veroorzaken.
- Voer de dieren niet en laat ze met rust. Als u een gewond dier ziet, neem dan contact op met het alarmnummer 112.
- Neem geen stenen of andere natuurelementen uit de omgeving mee. Breng geen wijzigingen aan die deze elementen kunnen veranderen, zoals torens van stenen.
- Beoefen geen sporten buiten de toegestane gebieden.
5
257
13
262
10045