LAATSTE NIEUWS: Coronavirus (COVID-19) hier

Tias

Tias-Trail
Tias-Trail
Tias-Trail

Deze route gelegen aan de oostkust van Lanzarote gaat van Tías naar Uga terwijl u maar liefst 9 verschillende vulkanen passeertMet als vertrekpunt Tías, klimt u doorlopend over een onverhard spoor tot u Montaña Blanca bereikt. De goed uitvoerbare afdaling van Montaña Blanca verloopt snel, over uit zwart grind bestaande onverharde weg die langs de vulkanen en heuvels loopt.

De klim van naar Guardilama is niet te onderschatten, deze bestaat uit een vulkanische kegel met gaten en is van binnenuit opgebouwd uit droge muren in lavasteen. Vanaf de vulkaantop heeft u een spectaculair uitzicht over de kust van Fuerteventura en Lanzarote en in de richting van het binnenland over Timanfaya en la Geria. De route met als bestemming Uga, gaat verder langs makkelijke paden met enkele afdalingen in de losse zwarte vulkanische grind, lokaal beter bekend als Rofe.

Dit is een erg leuk route die daalt en stijgt, door en langs de verschillende vulkanen. Sommige delen zijn iets technischer door de paden met losliggende stenen, maar de meeste zijn goed uitvoerbaar.

Isla Lanzarote
24km

24km

1500m

1500m

1400m

1400m

ONTDEKKEN