LAATSTE NIEUWS: Coronavirus (COVID-19) hier

Agaete - Artenara

Agaete-Artenara-Trail
Agaete-Artenara-Trail
Agaete-Artenara-Trail
Agaete-Artenara-Trail
Agaete-Artenara-Trail

Deze route is gelegen in het noorden van Gran Canaria. Met als beginpunt Agaete, passeert u Tamadaba,Tirma en eindigt in Artenara. Het betreft het eerste deel van de beroemde Trans Gran Canaria Ultra Trail Race.

Deze route langs de westkust start met een zeer technische en ingewikkelde klim omhoog langs de Camino de los Romeros. Eens u de top heeft bereikt, volgt een prachtig uitzicht over de oceaan en de groene valleien van Agaete en Tirma. De route gaat verder door de dennenbossen over paden met dennenappels en -naalden. Daarna volgt een technischer parcours langs de valleien van Tamadaba, waar de tweede afdaling naar Tirma zeer technisch is door losliggende stenen en mogelijk gladde dennennaalden. Bovendien zijn sommige delen van dit parcours erg smal. Deze route is nog uitdagender bij natte weersomstandigheden.

De klim vanaf Tirma is zeer technisch, bijna loodrecht omhoog, maar omvat ook een zigzaggend gedeelte richting Altavista waar u van een spectaculair uitzicht over Roque Nublo en Pico de las Nieves kunt genieten. De route eindigt bij Artenara. Dit is een zeer uitdagend circuit met twee erg steile en ingewikkelde beklimmingen.

Isla Gran Canaria
31km

31km

3000m

3000m

1800m

1800m

ONTDEKKEN