Ravijn van Las Angustias

Een bevoorrechte natuuromgeving ideaal om te wandelen

Het beschermde gebied van de Ravijn van Las Angustias strekt zich uit over vier gemeentes van La Palma: El Paso, Tijarafe, Los Llanos de Aridane en Tazacorte. Dit ongelofelijke natuurgebied met een enorme ecologische waarde grenst aan het Nationaal Park van La Caldera de Taburiente. Het ravijn begint in het gebied dat gekend is als Dos Aguas, waar de permanente stroompjes van la Caldera samenvloeien, een ideale omgeving om te wandelen dankzij de uitzonderlijke schoonheid en bijzonderheid. Tijdens de wandeling ontdekt de bezoeker het Sanctuarium van Onze Lieve Vrouw van Las Angustias, die enorm wordt vereerd op het eiland.

Ontdek de schoonheid van de Cascada de Colores

Het Ravijn van Las Angustias fascineert elke bezoeker. Het bruuske landschap maakt er een van de beste plaatsen van de Canarische Eilanden van om aan extreme sporten te doen, maar het is ook de perfecte omgeving om te wandelen. Dit uitzonderlijke natuurgebied wordt gekenmerkt door steile wanden vol begroeiing en het prachtige plaatje dat de weelderige Canarische dennenbossen vormen, een soort die enkel op de Canarische Eilanden voorkomt. Wie zich in het ravijn waagt, wordt hiervoor beloond: de beroemde Cascada de Colores. Aanbevolen wordt water en een snack mee te nemen en passend schoeisel te dragen.

Flora interest
Trekking routes
Wildlife interest
Localidad
El Paso, Tijarafe, Los Llanos de Aridane, Tazacorte.

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Duurzaamheid
Sostenibilidad
- Laat nooit afval, van welke aard ook, achter in de omgeving, ook geen sigarettenpeuken. Voedselresten dragen bij tot de verspreiding van knaagdieren en verwilderde katten, die op hun beurt een ernstige bedreiging vormen voor in het wild levende dieren.
- Respecteer de dieren, val ze niet lastig en voer ze niet. Als u een gewond dier ziet, kunt u het alarmnummer 112 bellen. Pluk geen bloemen of planten.
- Raap geen stenen of andere voorwerpen uit de natuur op en neem ze ook niet mee. Gelieve ze niet te stapelen om de helaas beroemde "torens" te maken.
- Wandel niet buiten de toegestane gebieden en respecteer de borden op de paden. Als u van de toegestane paden afwijkt, kan dat schade aan het milieu toebrengen en ook gevaar opleveren voor u en uw medereizigers.
- Maak geen vuur buiten de toegestane zones en wees extra voorzichtig in de zomermaanden.
- Probeer de rust van de omgeving niet te verstoren met overdreven lawaai (luide muziek, geschreeuw...).
5
10
262
10045