Het reservaat van Mencáfete

Het laurierbos en de groene berg van El Hierro

Het Natuurreservaat van Mencáfete ligt in het westen van het Canarische eiland El Hierro, in het Parque Rural de Frontera, heel dicht bij Sabinosa. De geheimen en schatten die hier verborgen zijn, maken het tot een bijzondere plaats voor natuurliefhebbers: van diersoorten die met uitsterven bedreigd worden zoals de plant grote kop van Hierro tot het woud van jeneverbessen en de groene berg van El Hierro. In de grotten die verscholen liggen in het laurierbos wonen vleermuizen en wilde katten.

Wandelpaden en een uitzichtpunt om te genieten van de natuur

Tussen de vegetatie die groeit in het wilde landschap van El Hierro vindt men la Fuente de Mencáfete (Bron van Mencáfete) die de bewoners van het dorpje Sabinosa in vroegere tijden van water voorzag. Twee vrij steile wandelpaden lopen door het natuurreservaat en geven de bezoekers de mogelijkheid om dicht bij de natuur in het gebied te komen. Een andere manier om hiervan te genieten is vanaf het uitzichtpunt Bascos, dat een prachtig panorama biedt over het Natuurreservaat van Mencáfete.

Hoogte
260 m
Flora interest
Catering
Parking
Trekking routes
Wildlife interest
Localidad
La Frontera

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Duurzaamheid
Sostenibilidad
- Laat nooit afval, van welke aard ook, achter in de omgeving, ook geen sigarettenpeuken. Voedselresten dragen bij tot de verspreiding van knaagdieren en verwilderde katten, die op hun beurt een ernstige bedreiging vormen voor in het wild levende dieren.
- Respecteer de dieren, val ze niet lastig en voer ze niet. Als u een gewond dier ziet, kunt u het alarmnummer 112 bellen. Pluk geen bloemen of planten.
- Raap geen stenen of andere voorwerpen uit de natuur op en neem ze ook niet mee. Gelieve ze niet te stapelen om de helaas beroemde "torens" te maken.
- Wandel niet buiten de toegestane gebieden en respecteer de borden op de paden. Als u van de toegestane paden afwijkt, kan dat schade aan het milieu toebrengen en ook gevaar opleveren voor u en uw medereizigers.
- Maak geen vuur buiten de toegestane zones en wees extra voorzichtig in de zomermaanden.
- Probeer de rust van de omgeving niet te verstoren met overdreven lawaai (luide muziek, geschreeuw...).
7
10
262
10045