LAATSTE NIEUWS: Coronavirus (COVID-19) hier

Onzeker

Momenteel bedraagt uw contact met de natuur:

Alles kan beter... U hebt wat meer natuur nodig in uw leven.

U kunt zich aanpassen. U kijkt graag naar het natuurlijke landschap, maar verkiest de "comfortzone" van uw thuis, uw werkplaats of de school. U bent nieuwsgierig naar de natuur, maar het is niet uw ding om er veel tijd in door te brengen… U denkt dat het goed is om de natuur in de buurt te hebben, maar u vindt het niet noodzakelijk. Toch voelt u “de roep” van de natuurwereld.

Tips:

1
Leer meer over de voordelen van het contact met de natuur, zowel voor uw geestelijke als voor uw lichamelijke gezondheid, maar ook voor de cognitieve werking.
2
Zet "de natuur" op uw maandkalender: als u voetbal kunt inprogrammeren, kunt u ook "de natuur inprogrammeren". Tracht één keer per week naar een dichtbijgelegen natuurpark te gaan.
3
Verhoog uw niveau van "natuurcomfort" beetje bij beetje met activiteiten in de openlucht.
4
Luister naarmate u meer tijd doorbrengt in natuurlijke omgevingen naar uw lichaam en hoe het zich voelt. Als u zich beter voelt, ga dan een stap verder.
5
En probeer minstens één keer per jaar naar een plaats te reizen waar u verbaasd kunt staan van en zich kunt verwonderen over de natuur.
Gecreëerd in samenwerking met Richard Louv,
deskundige in de natuurtekortstoornis.
Alle resultaten weergeven