Belangrijke informatie: de Canarische Eilanden mogen weer toeristen ontvangen

Belangrijke informatie: de Canarische Eilanden mogen weer toeristen ontvangen

01-Juni-2020

De Canarische Eilanden gaan op weg naar de "nieuwe normaliteit"

De Canarische Eilanden zijn een van de minst getroffen streken van Europa en van de wereld. Graag wensen we u goede moed en sturen we u een positieve boodschap. We werken enorm hard aan de heropening van deze bestemming zodat u met inachtneming van de allerhoogste veiligheids-, hygiëne- en kwaliteitsvoorschriften kunt reizen.

Op deze pagina bieden we u bijgewerkte informatie over de huidige situatie op elk van onze eilanden.


Spanje bevindt zich momenteel nog steeds in staat van alarm (KB 463/2020). Toch worden er vanaf 4 mei in het hele land geleidelijk aan stappen gezet naar de "nieuwe normaliteit" en dit in vier fasen van elk twee weken.


Gezien het lage aantal gevallen van COVID-19 op de Canarische Eilanden, bevinden de eilanden Tenerife, Fuerteventura, Gran Canaria, Lanzarote en La Palma zich in Fase 2 en gaan La Gomera, El Hierro en La Graciosa naar Fase 3 van de de-escalatie en zijn we net zoals in de vorige fasen voor op de rest van het land.

Toegestane activiteiten in elk van de fasen:

Fase 2

Heropening van stranden, restaurants en cultuur
(Tenerife, Gran Canaria, Lanzarote, Fuerteventura en La Palma)

 • Opening van stranden. Zonnebaden en in zee gaan mag, met inachtneming van de veiligheidsafstand van minstens 2 meter, in groepen tot hoogstens 15 personen. In sommige gemeenten is het gebruik van lichaams- en voetdouches niet toegestaan en is het aantal personen beperkt.
 • Opening van recreatiezwembaden. Toegang op afspraak en met maximum capaciteit van 30%.
 • Het is toegestaan bars en restaurants binnen te openen, met een capaciteit van 50%, op voorwaarde dat de afstandsmaatregelen worden nageleefd en enkel om tafels te bedienen of voor meeneemmaaltijden.
 • Heropening van bioscopen, theaters, auditoria en andere gelijkaardige ruimtes met “vooraf toegewezen zitplaats" en beperkte capaciteit van 50% van de gebruikelijke capaciteit.
 • Het is toegestaan om monumenten, musea en tentoonstellingszalen te bezoeken, met een maximum capaciteit beperkt tot 50%.
 • Het is toegestaan om aan actief toerisme en natuuractiviteiten te doen met het gezin en met vrienden in groepen tot 20 personen.
 • Er mogen concerten en cultuurevenementen worden georganiseerd in afgesloten ruimtes, met een derde van de gebruikelijke capaciteit. In de openlucht zijn tot 500 personen toegestaan, op voorwaarde dat ze zitten.
 • Verplaatsingen binnen elk eiland zijn toegestaan, op voorwaarde dat de veiligheids- en hygiënemaatregelen worden gehandhaafd en een veiligheidsafstand van minstens twee meter wordt bewaard, in groepen van maximaal 15 personen. De limiet geldt niet voor personen die samenwonen. Het is niet toegestaan om tussen de eilanden te reizen, behoudens in zeer specifieke gevallen.
 • Er mogen zakelijke congressen, bijeenkomsten of vergaderingen worden georganiseerd in groepen van hoogstens 50 personen.
 • Heropening van de winkelcentra, zonder gebruik van de gemeenschappelijke en recreatieve zones en met een maximum capaciteit van 50%.

Fase 3

Meer mobiliteit
(La Gomera, El Hierro en La Graciosa)

 • De algemene mobiliteit wordt versoepeld (met beschermingsmaatregelen: mondmaskers, veiligheidsafstand, enz.).
 • Terrasjes van bars en restaurants verhogen hun capaciteit tot 75% en consumptie binnen en aan de toog is toegestaan, steeds met inachtneming van de veiligheidsafstand van twee meter.
 • De handel mag haar capaciteit verhogen tot 50% (op voorwaarde dat de veiligheidsafstand van twee meter tussen personen wordt nageleefd).
 • De gemeenschappelijke zones van winkelcentra gaan open, met een maximum capaciteit van 50%.
 • De beperkingen op de capaciteit en bezetting van bars en restaurants worden versoepeld.
 • Gesloten discotheken en uitgaansgelegenheden mogen openen maar met slechts een derde van hun capaciteit.
 • Opening van de gemeenschappelijke zones van hotels met de helft van de capaciteit. Animatie-activiteiten worden gepland voor groepen van hoogstens 20 personen.

Wat moet u weten als u naar de Canarische Eilanden reist?

Tot 1 julie moet elke internationale reiziger die aankomt op de Canarische eilanden 14 dagen in quarantaine blijven op zijn verblijfplaats, met enkel de mogelijkheid om levensnoodzakelijke producten te kopen, naar medische centra te gaan of gevallen van overmacht. Voorlopig hebben enkel staatsburgers en ingezetenen, diplomaten en consulaire ambtenaren toegang tot Spanje, samen met hen die een geval van overmacht kunnen aantonen.

Bovendien heeft de Europese Unie aangekondigd dat de grenzen gesloten blijven tot 15 juni, waarbij niet-noodzakelijke reizen beperkt worden, hoewel er maatregelen worden bestudeerd om het toerisme in alle veiligheid te bevorderen.

Hygiënische aanbevelingen

Lavamanos

Was regelmatig uw handen met water en zeep of hydroalcoholische gel

Toallitas

Bedek wanneer u hoest of niest uw mond en neus met een wegwerpzakdoek en gooi deze in de vuilnisbak

Distancia de seguridad

Bewaar een sociale afstand van minstens 1,5 meter met personen met wie u niet samenwoont (met of zonder symptomen)

Barbijo

Het gebruik van een mondmasker is verplicht in het openbaar vervoer en in alle afgesloten ruimtes, en op de straat wanneer de minimale sociale afstand van 1,5 meter niet kan worden gewaarborgd

Bel in geval van symptomen naar het nummer:

900 112 061

Fiebre

Koorts

Tos

Hoesten

Falta de aire

Luchtwegklachten